30 de noviembre de 2021 | Actualizado 7:22
Autoritat Portuària de Barcelona

L’extensió de la L10 millora la mobilitat del port de Barcelona i la zona franca

Les tres noves estacions de la línia L10 Sud de Barcelona permetran també una reducció de les emissions

Les tres noves estacions de la línia de metro L10 Sud de Barcelona, inaugurades aquest diumenge, contribuiran a una gran reducció d’emissions i connectaran una important àrea d’activitat econòmica de la ciutat com és la zona franca. La Generalitat de Catalunya confia en reduir emissions equivalents a 200.000 cotxes anuals amb les noves estacions Port Comercial/La Factoria, Ecoparc i ZAL/Riu Vell, al barri de la Marina del Prat Vermell, que ja s’han posat en funcionament. També contribuiran a l’estalvi de CO2 les noves plaques fotovoltaiques que s’instal·laran en aquest entorn, que juntament amb les estacions s’estima en 1.000 tones de CO2 equivalent.

1.000 tones de CO2 equivalent

Es reduiran emissions equivalents a 200.000 cotxes anuals amb les noves estacions i plaques fotovoltaiques

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, destaca que aquesta actuació contribuirà a connectar “un dels motors econòmics del país”, a més de perseguir l’objectiu de descarbonizar la mobilitat. D’altra banda, des del port de Barcelona valoren positivament aquestes noves connexions, de les quals es podran beneficiar “totes les empreses i instal·lacions situades a la zona”, com les persones que treballen al seu edifici ASTA i Capitania Marítima. A més, l’última parada de la L10 Sud es troba al costat del Service Center de la Zona d’Activitats Logístiques, un altre pol molt concorregut i de gran activitat econòmica.

Estava previst que aquestes tres estacions entressin en funcionament a finals d’abril, però han hagut d’esperar sis mesos més pel prolongament del període de proves preliminars. La seva construcció i posada en marxa ha costat un total de 120 milions d’euros d’inversió pública. Aquestes vies, a diferència de les altres estacions del sistema L9/L10, no estan soterrades i s’eleven en viaducte durant pràcticament tres quilòmetres al llarg del carrer A de la Zona Franca.

D’aquesta manera, es posen en servei unes connexions que serviran com a alternativa a l’ús del vehicle privat al polígon de la Zona Franca, Port Comercial i ZAL, una zona on treballen més de 37.000 persones. Segons les estimacions de l’Executiu català, es preveu que registrin en conjunt un milió de viatges a l’any, la qual cosa per si sol implica una reducció de 289 tones anuals de CO2. Aquesta descarbonització se suma a la instal·lació de panells fotovoltaics al llarg de les quatre estacions del viaducte, que es completarà amb la instal·lació de més panells a la coberta de Tallers de la Zona Franca. En total, es col·locaran 4.800 panells en una superfície de 9.700 metres quadrats, que es connectaran a la xarxa de distribució interna de les línies de metro L9 i L10. Aquestes obres s’iniciaran abans que acabi l’any, per entrar en funcionament al llarg de 2023.

Amb la posada en servei de les noves estacions, a partir d’ara la L10 sud consta d’un total d’11 estacions, tres de les quals (Collblanc, Torrassa i Can Tries – Gornal) permeten el transbord amb la L9 Sud, que uneix Zona Universitària amb la terminal 1 de l’aeroport. En conjunt, les dues línies ja compten amb 35 estacions en servei, que donen cobertura a 37,5 quilòmetres, i s’ampliaran amb les obres encara per finalitzar, que la Generalitat preveu que suposaran una inversió total d’al voltant de 950 milions d’euros.