1 de diciembre de 2021 | Actualizado 19:33
El president de l'Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Maria Cruset, en el seu discurs inaugural del V Med Hub Day a Tarragona | J.S.

La diversificació de la demanda obliga a créixer en magatzematge per a petroquímics

Actors de l'àmbit petroquímic es donen cita en el V Med Hub Day per a buscar sinergies i oportunitats en la “nova normalitat”

L’augment de preus del combustible, així com l’emergència climàtica, plantegen un escenari de canvi per al magatzematge de granels líquids, que representen al voltant del 60% del trànsit del port de Tarragona. Els canvis en el mix energètic i la diversificació de la demanda que suposen motiven la necessitat de disposar de més espai per al seu magatzematge. En aquest sentit, “els temps de canvi estan plens d’oportunitats”, ha manifestat el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Maria Cruset, en la jornada inaugural de la cinquena edició del Med Hub Day.

El port de Tarragona, organitzador de l’esdeveniment, és el que més creix entre els principals ports de l’Estat, amb un increment del volum del 22% respecte al 2020. “Els petroquímics són un dels grups de tràfic que més ha contribuït a aconseguir aquest bon resultat”, ha destacat Cruset, perquè “Tarragona s’ha convertit en un hub important per als líquids a granel”. No obstant això, “vivim en l’era de la transició energètica, per la qual cosa volem incrementar la producció i els tràfics d’altres productes, com l’amoníac i l’hidrogen”, ha afirmat el coordinador comercial de l’autoritat portuària, Jordi Anglès.

“Volem incrementar la producció i trànsits d’amoníac i hidrogen”
Jordi Anglès Coordinador comercial de l'Autoritat Portuària de Tarragona

Per part seva, el Per part seva, el gerent d’Operacions Corporatives de l’empresa especialitzada en granels líquids Tepsa, Leandro Crespo, ha perfilat les seves intencions d’adaptar el seu negoci a la “efervescència de noves demandes”. “Tots els agents estan redissenyant la seva logística, per la qual cosa estem veient com els potencials clients, que en el passat treballaven amb tancs, estan transitant cap als contenidors”, ha afegit. El directiu de Tepsa, empresa que està treballant en l’ampliació del magatzematge de químics en el port, també s’ha referit al protagonisme renovat dels biocombustibles i als canvis en el cru, que “usen materials diferents als de fa tres anys”. Per això, “necessitem ser molt adaptatius i és per això que invertirem en productes que no imaginàvem en el passat”.

Malgrat la creixent diversificació de la demanda, el director comercial i desenvolupament de negoci de Vopak Terquimsa, Josep Forcadell, ha celebrat que “el sector químic és el més resilient a aquests canvis, a causa de la seva importància”. Davant el constant creixement a nivell de tràfics, “estem treballant en nous projectes per a augmentar la capacitat de magatzematge del port en el curt termini”, ha avançat, encara que no ha donat més detalls, perquè “encara no hi ha res tancat”.

“Tarragona combina una gran indústria al voltant del port i unes bones instal·lacions portuàries”
Genoveva Climent Directora comercial de l'Autoritat Portuària de Tarragona

“En l’últim any, hem continuat invertint en estructures estratègiques dissenyades per a incrementar el tràfic, la capacitat de magatzematge i el transport intermodal”, ha explicat Josep Maria Cruset. Quant al magatzematge, el president del port ha valorat positivament les sinergies generades amb la col·laboració públic-privada amb Tepsa i Terquimsa, la qual cosa els ha permès “expandir el nostre magatzematge, obrint-nos noves oportunitats de negoci”. Tarragona concentra el 40% de tot el volum de químics líquids que es mouen en el Mediterrani i, en el cas dels gasos d’energia, suma més el 50% del total del sistema portuari espanyol.

Per part seva, la directora comercial del port, Genoveva Climent, ha afegit que, per a continuar sent un “hub mediterrani per als graneles líquids”, el port ha d’adaptar les seves infraestructures perquè estiguin operatives per a les companyies químiques i petroquímiques. En aquest sentit, ha destacat la importància de la ubicació de l’enclavament i de les últimes inversions, perquè Tarragona combina “una gran indústria al voltant del port i unes bones instal·lacions portuàries”.