24 de enero de 2022 | Actualizado 8:02

Adif adjudica la implantació de l’ample estàndard en el tram Castelló-Vandellòs

Azvi i Contratas y Ventas executaran el tram Castelló-Vinaròs i Rover Rail i Cobra Instalaciones y Servicios el restant fins a Vandellòs
J.C.P.

El consell d’administració d’Adif Alta Velocitat ha adjudicat per un import global superior als 66,6 milions d’euros les obres per a la implantació de l’ample estàndard en el tram Castelló-Vandellòs del Corredor Mediterrani. Les obres de via i electrificació d’aquest projecte s’han dividit en dos trams, ha indicat l’administrador ferroviari. Així, el contracte corresponent al tram Castelló-Vinaròs s’ha adjudicat a la unió temporal d’empreses (UTE) formada per Azvi i Contratas y Ventas per un import de 39,2 milions d’euros i un termini d’execució de 18 mesos. El contracte d’obres del tram Vinaròs-Vandellós s’ha adjudicat a la UTE integrada per Rover Rail i Cobra Instalaciones y Servicios per 27,3 milions d’euros, i el mateix termini d’execució.

Els projectes tenen com a objectiu implantar l’ample estàndard mitjançant el canvi de via en aquest tram d’al voltant de 150 quilòmetres de longitud per a passar de l’ample ibèric actual a l’estàndard o internacional. Les obres comprenen les operacions necessàries en plataforma, superestructura i electrificació. “Es pretén així”, ha assenyalat l’administrador d’infraestructures ferroviàries, “garantir en tot moment l’adequada prestació, capacitat, estabilitat i fiabilitat dels trànsits de viatgers i mercaderies”. La implantació de via doble en ample estàndard en aquest tram es realitzarà tant en les vies generals com en vies d’apartat, adaptant les instal·lacions per a l’explotació de la longitud de tren estàndard interoperable, 750 metres.

Les instal·lacions s’adaptaran per a ser compatibles a una futura alimentació de 25kV

Per a això, ha apuntat Adif, “s’instal·laran vies amb una longitud útil de 750 metres en les estacions de Les Palmes, Torreblanca, Santa Magdalena de Pulpís, Benicarló-Peníscola i Vinaròs”. En la primera fase, es realitzaran actuacions en via, mitjançant l’ampliació de la plataforma per a l’execució de les vies d’apartat de 750 metres, l’execució de la nova superestructura amb materials polivalents i altres treballs com l’adaptació de la bàscula dinàmica de Les Palmes a l’ample estàndard. Respecte a l’electrificació, s’adaptaran les instal·lacions per a ser compatibles a una futura alimentació de 25 kV.

La segona fase consistirà en el canvi d’ample de via en les vies generals i d’apartat i el canvi d’ample d’aparells, a més de la substitució de creuaments fixos per mòbils en la via general. Adif ha assenyalat que es tracta “d’una de les actuacions de major rellevància per al desenvolupament del Corredor Mediterrani com a eix estratègic per al foment del transport per ferrocarril i el desenvolupament socioeconòmic de l’arc mediterrani i la seva àrea d’influència”.