20 de mayo de 2022 | Actualizado 17:30
Operativa a La Boella del primer servei ferroviari regular multiclient de Multirail | Autoritay Portuària de Tarragona

Multirail porta al port de Tarragona la seva ruta ferroviària multiclient amb Andalusia

El servei partia fins ara de la terminal de Entrevies, però la seva arribada a La Boella permetrà millorar les seves operacions i freqüències

La terminal de La Boella, instal·lació intermodal situada dins del port de Tarragona, ha acollit avui dijous el seu primer servei ferroviari regular multiclient TECO (tren express de contenidors) amb Andalusia. Es tracta de la connexió de Multirail, traccionada per Captrain i amb dues freqüències setmanals per sentit, que fins ara enllaçava Tarragona des de la terminal de Entrevies amb Còrdova (El Higuerón), Sevilla (La Negrilla) i Sant Roque (Cadis). Concretament, les arribades i sortides al recinte tarragoní, amb un temps de trànsit de 24 hores, es produiran inicialment els dilluns i dijous, amb perspectives d’augmentar les escales en funció de la demanda, segons han manifestat des de l’Autoritat Portuària de Tarragona.

El canvi d’ubicació des de la terminal de Entrevies a la de La Boella “permetrà una millor gestió de les mercaderies, en disposar de més espai”, argumenten des de l’entitat portuària, la qual cosa alhora possibilitarà majors freqüències i també facilitarà la configuració de combois més llargs. El que avui s’ha operat mesura 550 metres i ha transportat 1.500 tones de mercaderia.

Per la seva part, la companyia Transpaís realitzarà la càrrega i descàrrega del servei de contenidors de Multirail a la terminal intermodal de La Boella. En tractar-se d’un comboi multiclient, “qualsevol empresa interessada podrà usar-lo, independentment de si es tracta d’un trànsit purament continental o amb component marítim”, han recordat des del port de Tarragona. Andalusia és un dels tres destins peninsulars, juntament amb Madrid i Lisboa, de la denominada PortTarragona Terminal La Boella.