19 de agosto de 2022 | Actualizado 22:25

Tarragona implementa una plataforma per gestionar els accessos de tripulants al port

L'eina reforça la seguretat del recinte portuari davant l'augment de vaixells en els seus molls per l'activitat comercial i portuària
Autoritat Portuària de Tarragona

El port de Tarragona implementarà en les pròximes setmanes una plataforma que gestiona l’accés de la tripulació dels vaixells atracats per reforçar la seguretat del recinte portuari. L’eina tecnològica, que es coneix com a Sistema de Control de Tripulants (SCT), s’incorpora a l’actual sistema de control d’accessos (ISIS). Aquesta plataforma ha estat desenvolupada per Portel Logistic Technologies SAU junt amb el port tarragoní amb un pressupost aproximat de 108.847 euros.

La posada en marxa ha comportat l’adaptació i reprogramació de la maquinària situada en els punts d’accés al port, així com l’actualització de processos interns per aconseguir sincronitzar tots els moviments de dades a les diferents estacions en temps real. D’aquesta manera, la plataforma disposarà del llistat de tripulants que poden desembarcar al port, d’aquells que estan dins o fora del recinte portuari i de les identificacions dels qui segueixen a l’interior del port.

Segons expliquen des del port, la millora del sistema d’accessos es deu a l’augment de vaixells atracats en els seus molls per l’activitat comercial i portuària, ja que els horaris d’entrada i sortida dels tripulants no sempre coincideixen amb els horaris en què es desenvolupa l’activitat portuària. Per aquest motiu, el principal objectiu del sistema és augmentar el control de moviment dels tripulants per incrementar la seguretat de les persones dins del recinte portuari.