27 de septiembre de 2022 | Actualizado 19:02

El SIL afegeix un dia a la seva pròxima edició per commemorar el seu 25 aniversari

La fira se celebrarà del 5 al 8 de juny en contraposició amb els tres dies habituals de les seves últimes edicions
Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El Saló Internacional de la logística de Barcelona (SIL), organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), suma un dia a la seva pròxima edició per commemorar el seu 25 aniversari. D’aquesta manera, el saló se celebrarà del 5 al 8 de juny de 2023 i allarga la seva durada fins als quatre dies, en contraposició amb els tres dies habituals de les seves últimes edicions. “Ens enorgulleix aconseguir els 25 anys des de l’inici del saló en plena forma”, ha destacat el delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro.

El SIL va néixer en 1998 a partir d’un simposi celebrat a la Casa Llotja de Mar de Barcelona

Un simposi celebrat a la Casa Llotja de Mar de Barcelona el 1998 va ser la llavor perquè la fira s’organitzés a l’any següent. Des de llavors, el SIL ha estat el lloc de trobada de la logística de manera ininterrompuda fins als anys de la pandèmia. “La fira ha tingut molt bon acolliment des dels seus inicis”, ha rememorat la directora general de la Zona Franca de Barcelona i del SIL, Blanca Sorigué. El 2020 i 2021, davant la impossibilitat d’organitzar esdeveniments presencials, es va crear la Barcelona New Economy Week (BNEW), que enguany se celebrarà entre el 3 i el 6 d’octubre.

“El sector valora el treball que fem per organitzar aquesta trobada anual que, per a molts, s’ha convertit en una oportunitat anual única per donar a conèixer i fer créixer la seva empresa”, ha afegit Blanca Sorigué. En l’última edició del SIL, organitzada entre el 31 de maig i el 2 de juny, es va aconseguir la xifra de 12.152 assistents procedents de 81 països i va generar més de 6.620 contactes en el Cercle de Networking. “En els últims anys, el sector ha demostrat el seu paper clau per al correcte funcionament de l’economia”, ha apuntat Pere Navarro, “i en l’edició d’enguany hem posat en valor l’important potencial de creixement que té”.