27 de septiembre de 2022 | Actualizado 19:02

Barcelona i Balears concorren junts a les ajudes europees per electrificar els seus molls

L'autoritat portuària balear implantarà la iniciativa testada al port de Palma en la resta de les instal·lacions que gestiona
Autoritat Portuària de Balears

Les autoritats portuàries de Balears i Barcelona tenen previst presentar-se conjuntament a la convocatòria d’ajudes europees CEF-Transport 2022 del programa de suport al transport Sostenible i digital amb el projecte OPS4B&B per a l’electrificació dels seus molls. La institució balear ha assenyalat que el pla “s’emmarca en la línia d’actuació 5, mesura 11: sostenibilitat del transport marítim”. Aquest pla d’ajuda “subvenciona fins al 40% del total de l’obra”, han recordat des de l’entitat. Per la seva part, l’Autoritat Portuària de Balears invertirà 12,3 milions d’euros en l’electrificació del moll de Ponent del port d’Alcúdia, el moll del Botafoc del port d’Eivissa i Cós Nou del port de Maó després de les proves realitzades al port de Palma.

En aquest sentit, la institució portuària ha afirmat que, després d’un període de proves “en col·laboració amb l’‘Eleanor Roosevelt’ de Baleària, la instal·lació està preparada per connectar a la xarxa elèctrica, encara que no de manera simultània, un vaixell tipus ferri de potència màxima demandada de 1.600 kW (mitjana tensió) i un altre vaixell tipus fast ferri de 800 kW (baixa tensió)”. Per a la connexió elèctrica, “el sistema compta amb 275 metres de línies subterrànies de mitjana tensió, un centre de transformació i una subestació elevadora de freqüència a la zona de servei del port de Palma”.

Així, els ferris que atraquin al moll de Paraires o als molls comercials del port de Palma disposaran de connexió a la xarxa elèctrica terrestre per al seu ús mentre estiguin amarrats a port amb l’objectiu de reduir l’emissió de gasos i sorolls generats pels mateixos durant l’espera i les operacions d’embarcament i desembarcament. L’Autoritat Portuària de Balears ha subratllat que l’ús d’energia elèctrica de la xarxa nacional “suposa una reducció de les emissions produïdes pel vaixell, atès que el factor d’emissió per MWh dels generadors de la xarxa nacional és molt menor que el dels motors auxiliars del vaixell”.