7 de octubre de 2022 | Actualizado 0:01

Les empreses estibadores de Tarragona denuncien l’alentiment de les operatives

Estarraco insta els estibadors a deposar la seva actitud, que ha provocat que l'activitat del recinte es redueixi a un terç de l'habitual
Autoritat Portuària de Tarragona

Les companyies sòcies de Estarraco Centre Portuari d’Ocupació (CPE) del port de Tarragona han instat el comitè d’empresa del mateix i als estibadors a reprendre “la seva activitat amb normalitat i a cessar en la seva actitud d’alentir les labors del port, que perjudica no sols les empreses d’estiba, les navilieres i el recinte, sinó a sectors productius sencers, a desenes de milers de treballadors i al conjunt del país”. Aquestes empreses “no entenen que la resposta a la seva oferta de subrogació, manteniment d’ocupació, condicions laborals i salarials i conveni sigui un alentiment de les operacions que està provocant que l’activitat del port de Tarragona s’hagi reduït a un terç respecte a una situació normal”.

En aquest sentit, l’Autoritat Portuària de Tarragona està multiplicant contactes i duent a terme una estratègia d’acompanyament i de proactivitat per a trobar una solució ràpida, han apuntat fonts de la institució. Per part seva, Estarraco ha afirmat que les societats estibadores “estimen la necessitat de destinar recursos addicionals i realitzar contractacions per a suplir aquesta baixa productivitat i superar aquesta situació”. Així mateix, el CPE ha recordat que les societats sòcies del mateix “han acordat procedir a la dissolució de la societat a conseqüència dels canvis normatius”. La companyia ha instat els representants dels treballadors a negociar “de bona fe dins del període legal del consultes, l’inici de les quals està previst per al dimecres 14 de setembre”, i que “deposin accions encobertes de pressió, que semblen dirigides a condicionar prèviament el procés utilitzant els perjudicis sobre tercers”.

En aquest sentit, la companyia ha recordat que estan “en el seu dret constitucional de pressionar mitjançant una vaga, però per a això han de fer-ho legalment i sotmetre’s al marc de la llei (convocatòria, argumentació, preavisos, terminis etc) i als serveis mínims que dictamini l’autoritat competent”. Així mateix, ha reiterat la seva “voluntat de dialogar i realitzar amb celeritat el procés, donada la complexitat del moment actual amb la guerra d’Ucraïna i les seves conseqüències”. Segons Estarraco, “l’actitud dels treballadors no fa més que agreujar les dificultats com la importació de matèries primeres”.