31 de enero de 2023 | Actualizado 17:54

Raquel Sánchez confirma la finalització del túnel de Coll de Lilla de Tarragona el 2023

El port tarragoní considera aquesta infraestructura, que escurçarà les seves connexions amb el territori, clau per a la seva competitivitat
Al centre, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, durant la seva compareixença a l'interior del futur túnel del Coll de Lilla. | Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana

La ministra de Transportss, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha confirmat la previsió de finalitzar el túnel del Coll de Lilla, a la província de Tarragona, durant l’any 2023. La infraestructura suposa un pas decisiu per culminar la A-27 entre Valls i Montblanc, una autovia que ha de servir d’enllaç entre la AP-7 i la AP-2 en aquella província i que millorarà els fluxos entre Tarragona i Lleida, i per extensió entre la regió tarragonina i Aragó. Precisament per això, el Coll de Lilla és un element que el port de Tarragona considera clau per a la seva competitivitat, i que forma part del seu pla “Horitzó 2023”. Segons el ministeri, la inversió per desenvolupar tot el tram entre Valls i Montblanc, on es troba el túnel, assolirà els 143 milions d’euros.

Durant una visita a la infraestructura, Raquel Sánchez ha manifestat que “en quatre anys les obres del Coll de Lilla han passat de ser un projecte quasi oblidat a tota una realitat. Encara queda feina, però ja es veu la llum al final del túnel. Ja podem dir que en menys d’un any posarem aquesta carretera en servei”. El nou tram, a través del túnel, ha d’oferir una alternativa a la carretera N-240 entre Tarragona i Montblanc, que ja el 2021 l’autoritat portuària de Tarragona va qualificar de “molt congestionada i més lenta que la futura via”. De fet, els gestors del recinte van calcular que un vehicle pesant triga 16 minuts en recórrer aquest tram en el seu trajecte actual, mentre que amb l’obertura del nou túnel, un camió a 90 quilòmetres per hora trigaria només dos minuts.

“El túnel reduirà el consum de combustible i els costos, i beneficia a transportistes i al port”
Raquel Sánchez Ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana

Segons el ministeri, l’obertura del túnel “millorarà el flux de comunicacions per carretera des de i cap al port de Tarragona i la petroquímica, escurçant els temps de recorregut a través d’una via còmoda i segura”; i també facilitarà l’arribada a la indústria ramadera de Lleida i d’Aragó dels pinsos transportats per via marítima al recinte, o l’exportació de bestiar en sentit contrari. En opinió de Raquel Sánchez, “aquesta infraestructura contribuirà a reduir el consum de combustible a la vegada que redueix els costos, i, per tant, beneficia als transportistes i potencia la competitivitat del port”.

1,5 km

El túnel s’estén al llarg d’1,5 quilòmetres

El túnel “estarà altament digitalitzat i comptarà amb un nou centre de control des d’on es farà un seguiment de la viabilitat i de la seva explotació”, han explicat fonts del ministeri. La seva longitud és d’1,5 quilòmetres, i s’encaixa en tot un tram d’autovia nou que comprèn 5,1 quilòmetres entre els municipis de Valls i Montblanc. L’excavació de la infraestructura, asseguren les mateixes fonts, “ha comportat una gran complexitat tècnica donada l’alternança i varietat de materials travessats (pissarres, conglomerats, marès, calcàries, argil·lites, lutites, guixos i anhidrites)”.