23 de marzo de 2023 | Actualizado 0:01

El port de Barcelona integra els transitaris aragonesos al seu certificat de qualitat logística

Les empreses que operen sota la marca de qualitat de la instal·lació tindran a l'autoritat portuària com a aval d'eficiència operativa
El president d'Ateia Aragó, Ismael de Marcos, i el representant de l'Autoritat Portuària de Barcelona a Aragó, Luis Puzo. | Autoritat Portuària de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha ampliat el seu certificat de qualitat en les operatives logístiques, la marca de qualitat Efficiency Network, a les empreses aragoneses que treballen amb tràfics a través de la instal·lació, especialment els transitaris. Amb això, el port es converteix en l’aval que les empreses “i administracions implicades en el transport de mercaderia conteneritzada que passa per la instal·lació es comprometen amb la millora continua dels seus processos, oferint respostes fiables i eficients als clients, optimitzant els seus rendiments, i minimitzant els costos de la cadena de subministrament”, han traslladat des de l’autoritat portuària. Segons les dades de la mateixa entitat, “les cadenes logístiques Efficiency Network són fins al 12% més eficients que les no certificades”. Fins ara, la marca de qualitat estava integrada per 97 empreses de l’àmbit portuari.

12% més eficients

Les dades de l’Autoritat Portuària de Barcelona constaten que les operatives certificades són el 12% més eficients

Fonts del recinte català especifiquen que “l’extensió del segell a la comunitat aragonesa es produeix després d’una anàlisi profunda de les necessitats d’aquest mercat realitzat en col·laboració amb l’Associació de Transitaris i Expedidors Internacionals (Ateia) d’Aragó”, amb el focus posat en “les particularitats de la gestió logística de la regió, els seus aspectes duaners i de contractació”, per certificar que poden oferir els compromisos de la marca. A partir d’ara, els clients que enviïn o rebin la seva mercaderia amb empreses certificades “tindran garanties de seguretat respecte de l’arribada de la mercaderia al seu domicili, l’embarcament de la càrrega a l’escala prevista i l’agilització de les inspeccions”.

La integració dels transitaris aragonesos en la certificació del port s’emmarca en l’estreta relació que existeix entre les empreses d’aquesta comunitat i el port de Barcelona. Fonts de la instal·lació qualifiquen Aragó com el seu “principal hinterland”, un fet sostingut en bona part sobre la connexió ferroviària a través de la Terminal Marítima de Saragossa (tmZ), de la qual el port és soci constitutiu. Així mateix, el recinte català també forma part de l’accionariat de la Terminal Intermodal de Monzón, a Tamarite, pendent d’iniciar operacions en l’actualitat.