21 de junio de 2024 | Actualizado 11:36

La comunitat portuària de Barcelona s’interessa per atraure tràfics de vehicles des de l’Índia

El port de Barcelona planteja canvis de format a les seves missions empresarials, amb més presència institucional i més seminaris tècnics
El cap de Relacions Externes de l'Autoritat Portuària de Barcelona, Manel Galán. | E.M.

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha identificat el sector de l’automoció com “d’interès” en el marc de la seva pròxima missió empresarial, que es durà a terme a l’Índia entre els dies 16 i 18 d’octubre. El cap de Relacions Externes de l’autoritat portuària, Manel Galán, ha assenyalat durant la presentació d’aquesta iniciativa que “ja hi ha diverses empreses de la comunitat portuària molt interessades a sumar-se a la missió”, amb l’objectiu de “fer prospecció de marques que puguin atraure a Barcelona i convertir-se en el seu centre de distribució”. El port català ja s’ha posicionat com a hub a Espanya i el sud d’Europa per a l’arribada d’aquests vehicles produïts a la Xina, estratègia similar que perseguirà al seu nou destí de missió empresarial, on segons Galán “existeix una aposta important per la producció del vehicle elèctric”.

“L’Índia és una de les cinc primeres potències en la producció d’automòbils”
Manel Galán Cap de Relacions Externes de l'Autoritat Portuària de Barcelona

El directiu de l’Autoritat Portuària de Barcelona ha assenyalat que l’Índia és actualment “una de les cinc primeres potències” pel que fa a la producció d’automòbils, i “aspiren a ser el tercer mercat automotriu del món”. Amb tot, el recinte català es trobaria ara com ara en una posició de recuperació de tràfics d’aquesta mena amb el país asiàtic, ja que, segons les seves pròpies dades, el moviment d’automòbils amb els seus ports hauria caigut en comparació amb el període anterior a la pandèmia. El 2022, van ser 2.243 els vehicles que van passar per Barcelona amb origen o destí a l’Índia, 2.240 dels quals ho van fer en trànsit, i cap d’ells es va descarregar al recinte català. En canvi, als anys 2018 i 2019 es van arribar a descarregar fins a 23.059 i 16.638 automòbils a Barcelona procedents de l’Índia, d’uns totals (càrrega, descàrrega i trànsit) de 29.242 i 18.751 moguts en cadascun d’aquests anys.

Així mateix, la missió empresarial de 2023 també se centrarà en altres sectors per als quals el contacte amb el mercat indi pot suposar el “consolidar interessos que ja es van treballant” d’un temps ençà, i que també es qualifiquen “d’interès”. En aquest sentit, es posa el focus en els intercanvis que pertanyen al sector químic i biotecnològic, on “hi ha un increment de la demanda i de les inversions”, ha apuntat Manel Galán, i també en el sector farmacèutic i de la tecnologia biomèdica, en el qual la missió empresarial buscarà establir contactes amb “empreses del sector pel que fa a l’import i l’export, però també a operadors logístics especialitzats”. Finalment, també el sector agroalimentari forma part d’aquesta llista, donada “l’aposta per la digitalització en els sistemes de producció” que té lloc al país asiàtic, i per la seva relació amb el creixement de la indústria del packaging lligada a aquest sector.

PRIMERS CANVIS DE FORMAT A LA MISSIÓ EMPRESARIAL
El cap de Relacions Externes de l’Autoritat Portuària també ha posat sobre la taula la intenció que l’edició d’enguany de la missió empresarial doni les primeres passes cap a un canvi de format, ja que aquesta iniciativa “ha de continuar sent útil per a les empreses”. Els seus impulsors han revelat que “a l’última missió empresarial presencial abans de la pandèmia ja vam detectar la necessitat de fer una valoració sobre cap a on enfocar les missions empresarials”, en un context de menys necessitat pel que fa a la presencialitat en els contactes empresarials. Per això, es vol apostar per “un model més institucional”, i una menor centralitat de les trobades ‘one to one’ entre les empreses, ja que l’autoritat portuària ha detectat que aquestes “ja organitzaven les seves pròpies reunions”.

La missió afegeix un seminari tècnic de formació, i s’esta estudiant un altre dedicat als port community systems

Així mateix, la delegació que viatja a Mumbai, destí escollit per la importància al país dels seus dos ports (Mumbai i Nava Sheva), també tindrà l’oportunitat de participar en més seminaris que en ocasions anteriors. El format d’aquesta edició manté el seminari tècnic dedicat a les aduanes, que és el que té més continuïtat a les missions empresarials del port de Barcelona, i també el de smart ports, inaugurat a l’última missió a Tailàndia. Addicionalment, converteix en seminari tècnic l’activitat dedicada a formació logística que a l’edició anterior va tenir caràcter de “trobada privada”, i deixa la porta oberta a afegir un quart seminari dedicat als Port Community Systems (PCS) i a la digitalització portuària. A més, els seus organitzadors anticipen un canvi de model més marcat en futures edicions, encara per concretar, pel fet que “no hem tingut temps de fer el gir complet que volíem” a la missió de l’Índia, ha reconegut Manel Galán.