30 de mayo de 2024 | Actualizado 0:01

Catalunya busca la unitat d’acció entre els seus ports per a definir una estratègia ferroviària

Barcelona, Tarragona, els ports de la Generalitat i l'Executiu han constituït una taula de coordinació conjunta amb reunions periòdiques
E.M.

Els dos ports catalans d’interès general han reprès els passos per a abordar una estratègia ferroviària coordinada amb la Generalitat i els recintes que aquesta gestiona. Barcelona, Tarragona, la conselleria de Territori i Ports de la Generalitat han constituït oficialment una taula de treball que ja va anunciar l’anterior titular de la conselleria, Juli Fernández, fa aproximadament un any, i el principal enfocament del qual és el d’acordar actuacions que afavoreixin el transport ferroviari de mercaderies.

Els “colls d’ampolla presents i futurs” de la xarxa logística catalana i el desplegament de terminals intermodals estratègiques per part de l’empresa pública Cimalsa, també present a la taula, han constituït les prioritats tractades en aquesta primera sessió. El nou òrgan es reunirà amb una periodicitat de sis mesos, i ja s’haurien determinat les primeres accions a dur a terme per cadascuna de les parts, encara que els anuncis s’aniran produint a mesura que les actuacions prenguin forma, ha especificat la consellera Ester Capella.

“Cal posar sobre la taula quines són les vies de mercaderies fonamentals”
Lluís Salvadó President de l'Autoritat Portuària de Barcelona

Els presidents dels dos ports d’interès general catalans han insistit en la “necessitat” de “sistematitzar” una actuació conjunta per a promoure la intermodalitat a Catalunya. En el cas de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Lluís Salvadó ha especificat que “entre Sant Vicenç de Calders (Tarragona) i Saragossa”, d’una banda, “i Mollet (Barcelona) i Figueres (Girona)”, per l’altre, se situen els dos principals colls d’ampolla per a les mercaderies a la xarxa catalana. Mentre que, per part seva, Saül Garreta ha coincidit en la “capacitat compromesa de la línia entre Tarragona i Saragossa”, una situació que podria acabar afectant “una part important dels tràfics de cereals” i que ha mobilitzat al port per a participar en la taula. “Cal començar a posar sobre la taula quines són les vies fonamentals de les mercaderies a Catalunya” ha resumit Lluís Salvadó.

“Tenim un compromís ferm de destinar tots els recursos per a fer realitat les terminals”
Saül Garreta President de l'Autoritat Portuària de Tarragona

En aquesta línia, Saül Garreta també ha assenyalat que “respectem l’estratègia de país per reforçar aquelles línies que no siguin productives, però les que més han de rebre adequació són aquelles que emeten més emissions, és a dir, les que tenen més demanda i menys capacitat”. En aquest sentit, la titular de Territori, Ester Capella, ha emfatitzat que “fan falta millors connexions entre els dos ports d’interès general catalans i el Corredor Mediterrani” perquè ens connecti de forma més eficient amb la Península Ibèrica i Europa. Capella també ha marcat com una de les prioritats del grup de treball el “reforçar el rol de la Generalitat en l’àmbit portuari català i el paper de Cimalsa i la secretaria de Mobilitat i d’Infraestructures en el desenvolupament d’estudis sobre les terminals intermodals i sobre la potencialitat de la xarxa ferroviària, les seves capacitats i necessitats”.

En el cas de les terminals intermodals, els dos recintes han recordat la seva implicació en projectes com el del polígon Catalunya Sud, TMZ a Saragossa o projectes de Cimalsa com Torreblanca-Quatre Pilans a Lleida. “Per part nostra hi ha un compromís ferm no només de participar en aquesta taula, sinó també d’abocar els recursos necessaris perquè totes aquestes noves terminals siguin una realitat, i abordar-les des de la lleialtat a les empreses, al hinterland i a la desfosilització de l’economia”, ha conclòs Saül Garreta.