16 de junio de 2024 | Actualizado 9:59

La comunitat portuària de Tarragona crea una empresa per a comercialitzar energia verda

La companyia Apportt Energia comercialitzarà energia elèctrica 100% renovable i contribuirà a la descarbonització de l'activitat portuària
Autoritat Portuària de Tarragona

La comunitat empresarial del port de Tarragona (Apportt) crea la seva pròpia comercialitzadora d’energia elèctrica 100% renovable de la mà de la distribuïdora Electra Caldense Holding. Aquesta nova companyia, Apportt Energia, ampliarà la cartera de serveis que ofereix el recinte a les empreses de la comunitat portuària, al territori i a altres futurs interessats. “La creació de l’empresa s’havia marcat com a prioritària per tots els beneficis i avantatges que aportarà al port de Tarragona i al seu entorn”, detallen des de l’autoritat portuària.

Per part seva, l’agrupació Apportt preveu que la nova empresa entri en funcionament durant aquest mes de juny. Així mateix, també esperen que el seu llançament pugui contribuir en la reducció d’emissions de les activitats portuàries del recinte i faciliti la seva transició energètica. Quant a la seva estratègia comercial, Apportt Energia oferirà preus justos i competitius econòmicament. “No s’ha creat amb la prioritat de generar beneficis, sinó de gestionar l’energia de manera justa i responsable”, concreten des del recinte.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins de les tres àrees d’actuació de Apportt, promoció, innovació i energia. Dins d’aquestes també se sumen altres iniciatives gestionades per la comunitat portuària, com el projecte d’innovació d’economia blava ‘Blue Innovation Hub‘ llançat el passat mes de març, juntament amb el port de Tarragona i Startsud.