9 de diciembre de 2023 | Actualizado 10:16

FGC presentarà al març les línies estratègiques per als pròxims anys

"Hem de seguir amb aquesta capacitat de superació i preparats per al futur", ha avançat Damià Calvet en el primer acte del 40 aniversari d'FGC
Alguns dels consellers de Territori i Sostenibilitat i president d'FGC dels últims anys durant el primer acte commemoratiu dels 40 anys de l'operador ferroviari | Territori i Sostenibilitat

El conseller de Territori i Sostenibilitat de Catalunya, Damià Calvet, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, han confirmat que el proper mes de març es donaran a conèixer les línies estratègiques de la companyia per als pròxims anys. Damià Calvet i Ricard Font han fet menció al futur de l’operador ferroviari durant el primer acte commemoratiu del 40 aniversari de la creació d’FGC.

Ricard Font s’ha referit a algun dels plans de futur en els que treballa ja la companyia i els detalls dels quals es revelaran al març, com el projecte per a enllaçar les quatre capitals catalanes amb Occitània en velocitat alta, la sortida a l’exterior en projectes ferroviaris als quals aportar el seu know-how o innovacions en l’àmbit de la mobilitat de passatgers i mercaderies. “Nosaltres creiem en la mobilitat sostenible, és la nostra manera d’entendre el país”, ha afirmat el conseller de Territori i Sostenibilitat. Serà sota aquest prisma i la necessitat de lluitar contra el canvi climàtic el que marcarà el futur d’una companyia “inquieta que lluita cada dia per l’excel·lència”, ha manifestat Damià Calvet en la seva intervenció per a reconèixer el treball que han exercit els treballadors d’FGC durant els últims 40 anys.

“Us posem d’exemple de bona gestió i afirmem molt convençuts que els 40 anys d’aquesta empresa ferroviària són només una petita part del futur ple d’èxits que ens espera”. Més enllà del repàs històric de la companyia i les seves principals fites, “hem de seguir amb aquesta capacitat de superació i preparats per al futur, que es diu llançadora a l’Aeroport de Barcelona, o el tren-tram de Tarragona o la línia L8”, ha assenyalat el titular de Territori i Sostenibilitat.

Per la seva part, el president d’FGC ha incidit en que “la història de Ferrocarrils de la Generalitat és la d’una empresa pública a qui li encarreguen i assumeix projectes en fallida i és capaç de transformar-los en models d’èxit”. Ricard Font ha recordat que “en 1980 vam portar uns 42 milions de viatgers amb 47 trens, i en 2018, any en què hem fet el rècord de viatges, hem portat uns 88 milions amb 102 trens”.

No obstant això, ha afegit el president d’FGC, “l’essencial per a mi no és el nostre creixement absolut, sinó que l’any en què aconseguim el rècord de clients i usuaris dels nostres serveis també és l’exercici en què arribem a la millor xifra de puntualitat: el 99,5% en les nostres línies de rodalies de Barcelona i el 99,1% en la nostra línia regional entre Lleida i La Pobla”.