5 de diciembre de 2020 | Actualizado 18:53
BRANDED-CONTENT

Quaranta anys compromesos i preparats per al futur

Quaranta anys compromesos i preparats per al futur

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) està d’aniversari. L’operador públic compleix 40 anys i ha dut a terme diferents actes i iniciatives per celebrar-ho, tots ells sota el lema “Compromesos i preparats per al futur”, ja que no aspira a quedar-se ancorat al passat, sinó a projectar-se cap al futur. El passat mes de febrer va donar el tret de sortida d’aquesta celebració amb un acte de commemoració al Museu Nacional d’Art de Catalunya, al que van assistir un miler de persones, entre elles el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el president de la companyia, Ricard Font.

L’acte va servir com a reconeixement a la feina de totes les persones vinculades a la companyia durant aquests 40 anys d’història. Durant l’esdeveniment, Font va explicar que “la història de FGC és la història d’una empresa pública a qui li encarreguen i assumeix projectes en fallida i és capaç de transformar-los en models d’èxit”. El president de FGC va voler destacar l’evolució de l’operador en xifres: “El 1980, vam registrar 42 milions de viatgers i 47 trens; el 2018, quan vam batre el nostre rècord, vam portar 88 milions de viatgers amb 102 trens”.

“La nostra és la història d’una empresa pública que assumeix projectes en fallida i els converteix en èxits”
Ricard Font President de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Un mes després, el 4 de març, Calvet i Font presentaven les línies estratègiques de l’empresa per als propers anys, l’agenda 10/30, que aposta per les estacions intermodals i les autopistes ferroviàries. Es tracta d’un document que prepara l’empresa per al futur, fixa les possibilitats de creixement de la companyia i estableix un full de ruta per a cada un dels seus àmbits d’actuació. L’agenda incorpora com a propis els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establerts per les Nacions Unides el setembre de 2015, coincidint també en el marc temporal d’aquests objectius de cara al 2030.

En la seva lluita per afrontar l’emergència climàtica, l’agenda 10/30 de FGC incorpora els ODS establerts per la ONU

Com a tercer acte destacat, el passat 25 d’abril es presentava el llibre dels 40 anys de FGC, que recull tota la informació testimonial i gràfica de l’empresa, amb anècdotes del personal de la companyia i amb un perfil artístic. Els actes de commemoració de l’aniversari van culminar el passat 5 de setembre. Aquell mateix dia, però de l’any 1979, el govern provisional del president Josep Tarradellas va signar el decret de creació de l’empresa pública Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

El 1980, FGC va registrar 42 milions de viatgers i 47 trens; el 2018 es va batre el rècord, amb 88 milions de viatgers i 102 trens

EMERGÈNCIA CLIMÀTICA
El conseller Damià Calvet porta mesos insistint en què un dels objectius de la Generalitat és “disposar d’infraestructures i serveis que garanteixin una mobilitat eficient, segura i sostenible” i considera a FGC com a exemple “d’eficiència i sostenibilitat ambiental, social i econòmica”. Seguint amb l’aposta per la sostenibilitat, el passat mes de juny, al SIL, l’operador públic anunciava una inversió de 43 milions d’euros per renovar el seu material rodant de mercaderies i augmentar així la capacitat de transport i la reducció d’emissions. L’adquisició d’aquests nous equips ferroviaris per a mercaderies s’emmarquen dins de la política impulsada des de Territori i Sostenibilitat per afrontar l’emergència climàtica. En aquest sentit, cal destacar també el compromís de FGC d’utilitzar energia elèctrica amb origen 100% renovable a partir d’aquest any 2019. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha demostrat, al llarg dels seus 40 anys d’història, que un dels aspectes que la caracteritza és la capacitat d’adaptació de les seves línies a la gran diversitat del territori català. De fet, actualment, FGC conforma la companyia ferroviària europea més variada en sistemes de transport públic.

40 ANYS EN 20 MOMENTS

L’operador públic gestiona línies de ferrocarrils suburbans, com el metro del Vallès i el del Baix Llobregat; la línia de ferrocarril Lleida-La Pobla de Segur; línies de mercaderies, com els ramals de Manresa a Sallent i Súria i el del port de Barcelona; línies de cremallera, com el Cremallera de Núria i el de Montserrat; línies de funicular, com el de Vallvidrera, Gelida, Sant Joan i Santa Cova; i diversos telecabines i remuntadors, com els de les estacions d’esquí de la Molina, Vall de Núria, Port Ainé, Espot i Vallter 2000.

LA XARXA PRINCIPAL DE FGC