15 de julio de 2024 | Actualizado 10:12

Renfe prova un servei per a transportar sosa càustica entre França i el port de Barcelona

L'objectiu és consolidar aquest tràfic amb una freqüència setmanal a través del tram transfronterer en ample internacional (LFP Perthus)
Renfe

La companyia ferroviària Renfe Mercancías ha iniciat els tests per a per a implantar un servei setmanal de sosa càustica des de Tavaux (França) amb destinació al port de Barcelona. Les proves d’aquesta ruta ja han començat amb 15 vagons cisterna i 900 tones netes de producte.

Segons l’operador ferroviari públic, l’objectiu és consolidar aquest tràfic amb una freqüència setmanal a través del tram transfronterer en ample internacional (LFP Perthus). De fet, es tracta, segons ha explicat Renfe, del primer comboi de vagó clàssic de mercaderies que circularia de manera freqüent pel túnel del Pertús, pel qual transiten habitualment contenidors i portavehicles.

Aquestes proves coincideixen en el temps amb l’anunci del trasllat de l’àrea de Multiproducto de Renfe Mercancías a Barcelona. Precisament, la decisió de la companyia, que també ha situat al capdavant d’aquest segment a Julio Carazo, es fonamenta en la seva estratègia per a incrementar presència a Catalunya per “el seu interès estratègic”, a l’ésser un territori clau per a “productes de transport, internacional, portuari i de clients finals”.