30 de marzo de 2023 | Actualizado 18:04

Barcelona dissenya un pla per absorbir el pic de tràfic després de la reobertura de Suez

El pla de contingència implicarà als actors de la comunitat portuària per aconseguir una major agilitat en les operacions
Treballs d’estiba i desestiba de contenidors en la terminal d’APM Terminals a Barcelona | APM Terminals

L’Autoritat Portuària de Barcelona prepara un pla de contingència per absorbir l’increment de tràfic que previsiblement es produirà amb l’arribada dels vaixells bloquejats a Suez. El port compta amb set serveis marítims setmanals amb diferents destinacions asiàtiques que creuen la infraestructura egípcia i, amb la recent reobertura del tràfic, les embarcacions que faran el servei naveguen en l’actualitat cap al Mediterrani. “L’arribada d’aquests vaixells en pocs dies provocarà, previsiblement, un augment de les operacions de càrrega i descàrrega en les terminals portuàries, especialment en les de contenidors”, han advertit des del complex portuari català.

“És en aquests episodis puntuals quan es demostra la capacitat de resposta i la fiabilitat del port de Barcelona”, ha assegurat la seva presidenta, Mercè Conesa. “La professionalitat de les persones que treballen en el nostre port i la tasca de modernització i digitalització que ha estat fent la comunitat portuària en els darrers anys, sumat a unes infraestructures potents i unes connexions terrestres i ferroviàries cada cop més eficients, ens permeten encarar aquests reptes amb la seguretat de què oferim el millor servei als nostres clients i usuaris”.

Amb l’objectiu de garantir que els fluxos siguin el més àgils possible, el pla de contingència implicarà els diversos actors de la comunitat portuària de Barcelona, així com de la cadena logística. En aquest sentit, el port preveu aconseguir l’agilitat necessària amb un increment de la productivitat en les terminals portuàries i de capacitat per transportar i distribuir mercaderies. En la mateixa línia, el por de València estudia solucions per afrontar l’increment del tràfic després del desbloqueig de Suez.