18 de mayo de 2021 | Actualizado 15:11

El port de Barcelona reafirma el seu paper com a agent tractor en l’àmbit de la sostenibilitat

La Càtedra LiderazgoS d’Esade ha fet un informe sobre la incorporació de la sostenibilitat en el port entre el 1992 i el 2019
Port de Barcelona

La presidenta de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Mercè Conesa, ha expressat la seva voluntat de què l’entitat desenvolupi “un rol de tracció” en l’àmbit de la sostenibilitat. “Seria legítim que un port es quedi en el seu perímetre, es el càrrec que té per part de la llei de Puertos del Estado, però també pot anar més enllà”, ha manifestat. “En el nostre cas, podem fer-ho i estarem molt atents a les diferents tendències”. En el marc de la presentació d’un estudi sobre la incorporació de la sostenibilitat en el port de Barcelona entre els anys 1992 i 2019, feta per la Càtedra de LiderazgoS d’Esade, Conesa ha recordat que “en un primer moment la sostenibilitat s’entenia com el medi ambient, però ha d’infondre tota l’acció que l’autoritat portuària desenvolupa, inclosa la perspectiva econòmica i social”.

L’assessora estratègica en Sostenibilitat i directora del LabEcoinnova, Alba Cabañas, també ha participat en la jornada i ha manifestat que “és un plaer veure com el port de Barcelona surt d’aquesta política de correcció d’impactes per convertir-se en un actor que pot marcar tendències en la línia de ports com Rotterdam”. En aquest sentit, ha coincidit en afirmar que “les possibilitats d’expansió del port són enormes i pot decidir si vol esdevenir un actor clau en mobilitzar recursos i veure on la resta no hi arriba, o si es queda a casa seva”.

“Seria legítim que un port es quedi en el seu perímetre, però pot anar més enllà”
Mercè Conesa Presidenta de l’Autoritat Portuària de Barcelona

Per exemple, Cabañas ha defensat que el port compta amb “un poder enorme” per afavorir la investigació en àmbits com el de la biodiversitat marina, que són objecte d’estudi per part de tot el sector agroalimentari per trobar proteïna alternativa. Així mateix, ha afegit que “cal fixar-se fins a quin punt pot incidir fins i tot en la política alimentària de tota la Península o de grans multinacionals que busquen proteïnes on abans només buscaven una làmina per desplaçar-se cap a altres territoris”. En relació amb això, Conesa ha comentat que “es buscarà més proteïna vegetal, de diferent procedència, i tenim una mirada clara en relació a aquest tema, és un repte”.

Pel que fa a l’informe elaborat, la presidenta del port ha assenyalat que “un estudi ampli com el que s’ha desenvolupat ens permet explicar-nos més i millor a la societat”. De fet, per donar a conèixer més àmpliament el seu Pla de Sostenibilitat en la comunitat portuària, la institució compta amb una nova figura, els ambaixadors de sostenibilitat. Es tracta de professionals del propi port que, des de fa uns mesos, s’encarreguen de la difusió dels valors sostenibles.

“El port surt de la correcció d’impactes per ser un actor que pot marcar tendència”
Alba Cabañas Directora del LabEcoinnova

“Fa tres anys, quan em vaig incorporar com a presidenta del port, hi havia un cert desconeixement per part de la ciutadania de quines eren les polítiques de sostenibilitat del port de Barcelona i hi havia una certa distància entre el port i la ciutat”, ha reconegut. “Això ens ha portat a incorporar en el nostre nou pla estratègic alguns eixos i accions concretes per recuperar la credibilitat de cara al ciutadà”. A més, pel que fa a la intermodalitat ferroviària, la presidenta ha recordat que “hem arribat al 15% en contenidors i ens situa en uns estàndards que comencen a ser europeus”.

L’ECONOMIA BLAVA COM A VALOR AFEGIT
Per altra banda, en el marc d’unes jornades organitzades per l’entitat Foment del Treball, Conesa ha posat en relleu el valor afegit que suposa l’economia blava. Segons dades compartides pel vicepresident de Foment del Treball i president de la CCOC, Joaquim Llansó, aquest sector ofereix un valor afegit brut de 218.000 milions d’euros a Europa, dels quals 23.636 (11%) corresponen a Espanya. Així mateix, Catalunya és responsable de 7.300 milions del total. “Estem fixant una estratègia específica per a què Barcelona es transformi en una seu europea d’economia blava”, ha reiterat Conesa. “Identifiquem una clara oportunitat de generar de forma conjunta una renovació de l’espai port-ciutat”. En aquest sentit, ha conclòs que “el futur per sortir de la Covid-19 és la diversificació de l’activitat, i una oportunitat ve a través de l’economia blava”.