17 de mayo de 2021 | Actualizado 18:44
Amazon

Amazon obrirà a l’octubre el seu primer espai logístic a Tarragona

El centre tindrà 9.000 metres quadrats i donarà ocupació directa a 90 empleats i impulsarà les plataformes de repartiment locals

El gegant Amazon ha anunciat l’obertura del seu primer centre d’operacions a la província de Tarragona, un edifici que comptarà amb 9.000 metres quadrats de superfície i que se situarà en el polígon industrial de Constantí. La previsió de la companyia és que comenci a funcionar a l’octubre d’enguany i que doni servei als clients de la ciutat i els seus voltants, alhora que permeti crear 90 llocs d’ocupació fixos i 200 indirectes a repartidors locals.

Aquest centre serà la novena instal·lació logística de Amazon a Catalunya, que se suma als tres centres logístics, un de distribució, un centre urbà (de Amazon Fresh) i tres estacions logístiques com la que operarà a Tarragona. També compta amb un Seller Support Club i un Centre de Desenvolupament de Software.

Amazon destaca, a més, que el futur centre de Tarragona és un “edifici sostenible”, perquè la coberta i el revestiment del nou centre s’han realitzat amb materials “d’alta qualitat, dissenyats per a un aïllament i una eficiència òptims”. S’instal·laran 500 metres quadrats de panells solars fotovoltaics en el sostre que produiran 100kWp d’electricitat, en tant que utilitzarà il·luminació LED. Com les seves altres estacions logístiques, aquesta estarà dissenyada per a atendre les necessitats dels vehicles elèctrics.

“Estem encantats de tenir la nostra primera instal·lació logística a la ciutat de Tarragona, que proporcionarà un lliurament eficient als clients de la zona, al mateix temps que contribueix a la creació de centenars d’oportunitats de treball amb les empreses de repartiment amb les quals col·laborem. Aquest centre se sumarà a l’actual xarxa d’operacions de Amazon dins de l’última milla a la regió de Catalunya, on la companyia ja compta amb 3 estacions logístiques més a Zona Franca (Barcelona), Rubí i Martorelles”, ha recordat el director de Amazon Logistics a Espanya, Paolo Patrone.