27 de julio de 2021 | Actualizado 6:18

Joan Pere Gómez s’incorpora al port de Barcelona com a cap de gabinet de Damià Calvet

Va tancar la setmana passada la seva etapa al capdavant de Ports de la Generalitat i ara se suma a l'equip del port de Barcelona
Joan Pere Gómez | E.M.

L’exdirector general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, és el nou cap de Gabinet de Presidència i Relacions Institucionals de l’Autoritat Portuària de Barcelona. Reemplaça en aquesta responsabilitat Emili Alberich, que l’ha exercit durant l’etapa de Mercè Conesa com a presidenta. D’aquesta manera, s’ha sumat a l’equip de Damià Calvet per a afrontar l’estratègia de l’autoritat portuària de cara als pròxims anys. “Finalitzo l’etapa de director de Ports de la Generalitat acompanyat d’un equip magnífic, al servei del sistema portuari català”, va comentar Joan Pere Gómez en les xarxes socials per a posar punt i final al seu periple iniciat en 2016 amb Josep Rull com a conseller de Territori i Sostenibilitat.

A la seva etapa a Ports de la Generalitat, va afrontar múltiples reparacions i millores dels ports catalans després de l’impacte del temporal Glòria al gener de 2020. Durant els seus cinc anys en l’entitat portuària catalana, s’ha apostat pel desenvolupament de les energies renovables en els recintes, amb la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i de plaques solars per a l’autoconsum, així com s’han traçat les línies d’inversions i normatives per al desenvolupament dels espais gestionats per Ports de la Generalitat.

Anteriorment, Joan Pere Gómez va estar lligat a diferents empreses vinculades al sector del turisme i de la restauració. Així mateix, de l’any 2003 al 2010, va ser regidor i tercer tinent d’alcalde a l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, on va ocupar les carteres d’urbanisme, joventut, esports, mitjans informatius, formació i treball. A partir de 2012, i fins a agost de 2016, va ser el responsable de l’oficina del delegat del Govern en les Terres de l’Ebre, un òrgan vinculat al departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda de l’època. Durant la seva trajectòria en el sector públic, també ha ocupat altres càrrecs com el de portaveu adjunt del Consell Comarcal del Baix Ebre.