25 de octubre de 2021 | Actualizado 8:02

Damià Calvet demanda més autonomia de gestió per a estar al servei de l’economia

El port de Barcelona es reuneix amb la conselleria d'Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya i el cos consular
Damià Calvet i Victòria Alsina en el port de Barcelona | Autoritat Portuària de Barcelona

El president de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Damià Calvet, ha manifestat que un dels objectius del port de Barcelona és convertir-se “en un veritable hub de l’economia blava, exportant coneixement des de Catalunya al món” i també exercir de soci del teixit empresarial, “tant del país com de les empreses estrangeres, per a facilitar la creació de cadenes logístiques internacionals competitives”. Per a desenvolupar aquest protagonisme, ha insistit, és clau disposar de més independència. “Hem de tenir la màxima autonomia de gestió per a poder estar al servei de l’economia”, ha indicat el president de l’autoritat portuària durant una trobada amb el cos consular de la capital catalana i el departament d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya.

Damià Calvet i la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, han rebut a 50 cònsols acreditats per a “enfortir les seves relacions” i “impulsar noves línies de treball que permetin afirmar la presència en l’exterior i facilitar el comerç internacional a través del recinte portuari de la capital catalana”. Després d’una presentació per part de Calvet de l’estratègia sobre sostenibilitat i innovació del recinte portuari català, el grup ha realitzat una visita marítima amb el cap del Gabinet de Presidència i Relacions Institucionals, Joan Pere Gómez, i el cap de Relacions Internacionals del port de Barcelona, Manel Galán, a més de representants d’entitats convidades de la societat civil.

D’altra banda, ha subratllat en la seva intervenció la necessitat de “fer entre tots un esforç col·lectiu, global, per a descarbonizar l’activitat”. Actualment, el port advoca per la reducció del 50% de les emissions de CO2 per al 2030 i la neutralitat de carboni en 2050. L’últim pas que el port de Barcelona ha donat cap a la seva descarbonització és el de crear el càrrec de cap de Sostenibilitat Ambiental, que entrarà en funcionament a partir del pròxim any. Altres mesures recordades per Damià Calvet han estat els 90 milions d’euros destinats a l’electrificació dels molls, la inversió de 600 milions d’euros per a construir els nous accessos terrestres al recinte portuari o les futures inversions que es realitzaran de cara a millorar la infraestructura portuària i la seva sostenibilitat.

Per part seva, la consellera Victòria Alsina (Generalitat de Catalunya) ha subratllat “la potència comercial exportadora i importadora de Barcelona i Catalunya” gràcies a l’activitat del port de Barcelona. Durant la trobada, Alsina ha recordat la importància d’estrènyer llaços amb governs i comunitats estrangeres per a “construir una cooperació estratègica que inclogui els principals actors socials, econòmics i culturals”. El port de Barcelona està experimentant una evolució positiva en les seves exportacions des de fa 17 mesos. Només a l’agost va superar les 5,6 tones de mercaderies i els 313.000 contenidors de 20 peus (teus).