27 de noviembre de 2021 | Actualizado 8:31

El port de Barcelona se suma a un projecte per a estandarditzar les emissions dels creuers

La fase de proves començarà el 2022 i permetrà realitzar comparatives entre els diferents recintes portuaris
Autoritat Portuària de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona participa com a sòcia del projecte IAPH-WPSP Cruise, l’objectiu del qual és l’estandardització a nivell mundial de les dades d’emissions que es recullen quan els creuers estan amarrats. Aquesta missió, de moment en caràcter pilot amb creuers per a la seva ampliació futura amb un altre tipus d’embarcacions, facilitarà a les navilieres la transmissió de la informació necessària als ports, perquè aquests puguin realitzar els càlculs sobre aquestes emissions.

Els ports membres de IAPH amb major intensitat de creuers finançaran la fase de proves

La fase de proves començarà el 2022 i serà finançada per diversos ports membres de la International Association of Ports & Harbours (IAPH), especialment aquells amb major activitat crucerística, com Barcelona. Estava previst que aquest projecte, nascut en 2019, es desenvolupés entre l’any passat i l’actual, però la pandèmia ha retardat el seu inici fins al pròxim exercici.

El registre d’emissions estandarditzats que persegueix el projecte “permetrà realitzar comparatives i treballar en la reducció progressiva” de les emissions dels creuers i els seus impactes sobre els ports, afirma l’Autoritat Portuària de Barcelona. IAPH-WPSP Cruise s’encarregarà de dissenyar i executar una plataforma web específica per a la recollida d’aquesta informació, així com per a realitzar les estimacions d’emissions.