26 de mayo de 2022 | Actualizado 13:01
El conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró, el conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, i la Presidenta d'FGC, Marta Subirà, aquest dilluns durant la signatura del nou contracte programa 2022-2026 | FGC

FGC traça amb la Generalitat una Catalunya “connectada, descarbonitzada i digital”

L'Executiu català invertirà 955 milions en projectes de l'operador ferroviari que es desplegaran en els pròxims cinc anys

Descarbonització de la mobilitat, desenvolupament territorial i digitalització són els tres eixos rectors del contracte programa 2022-2026, signat aquest dilluns entre l’Executiu català i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Aquest full de ruta per als pròxims anys assegura el finançament de la companyia ferroviària pública i desplega els seus projectes estratègics a curt i mitjà termini. Per als pròxims cinc anys, la Generalitat aportarà 955 milions d’euros per a dur a terme els projectes pactats amb FGC, la qual cosa suposa un augment del 20% en matèria pressupostària.

En paraules del conseller de Economia i Hisenda de Catalunya, Jaume Giró, aquest contracte “ajuda a planificar adequadament i amb ortodòxia financera totes les necessitats i prioritats d’FGC”. Per la seva part, la presidenta d’FGC, Marta Subirà, ha manifestat que, d’aquesta manera, es prepara a la companyia “per a fer un salt endavant més potent” que l’aconseguit amb l’anterior contracto programa, que “va servir per a donar solidesa a l’estructura de l’empresa i per a consolidar el creixement de serveis i infraestructures des de l’ona d’inversions en la companyia entre 2005 i 2015”.

“Volem ser part substancial de les transformacions que ens esperen com a país”
Marta Subirà Presidenta de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC)

Per exemple, la presidenta d’FGC esmenta la línia històrica Barcelona-Vallès, que “veurà com portem al màxim la seva capacitat amb la implementació d’un nou itinerari de servei”. D’aquesta manera, en 2022 aquesta línia veurà augmentar la seva capacitat i freqüència amb l’arribada de les noves unitats 115, que reduiran els temps de sortida dels trens, cada cinc minuts des de Terrassa i Sabadell i cada 2,5 minuts des de Sant Cugat en hores punta. L’altra gran línia metropolitana de Catalunya, la Llobregat-Anoia, també “serà objecte de canvis molt rellevants”, amb la prolongació entre Plaça Espanya i Gràcia (Barcelona), prevista entre 2026 i 2027, que permetrà connectar aquesta línia amb la de Barcelona-Vallès. Marta Subirà ha avançat que “en aquests moments està a punt el projecte constructiu i aviat començaran els desviaments de serveis per a fer possible aquesta nova infraestructura”. Aquesta connexió permetrà augmentar l’oferta de places de transport públic en 60 milions, segons estimacions de l’operador ferroviari.

D’altra banda, el conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, celebra que “amb aquesta nova etapa, FGC surt amb més intensitat a vertebrar altres parts del territori”. En aquest sentit, l’arribada del tramvia del Camp de Tarragona suposarà la materialització d’un projecte que “la ciutadania porta esperant des de fa molts anys”, apunta Subirà. Així, l’horitzó per a la licitació del seu projecte constructiu se situa en 2022 i es preveu que pugui estar llest en 2025. La província de Lleida també es veurà beneficiada per importants projectes d’expansió territorial, gràcies a l’arribada en 2022 d’un nou tren en la línia Lleida-La Pobla de Segur, i en 2024 del servei de la línia Lleida-Manresa. En aquest sentit, la presidenta d’FGC ha assegurat que ja han adjudicat els quatre nous trens que operaran aquest servei, “fet que suposarà una important modernització i una fita de país molt important”.

A més, el nou contracte programa consolidarà Manresa i Igualada “com a punts clau en l’esquema de mobilitat i transport públic de Catalunya”, assegura Subirà. En aquesta línia, “una de les protagonistes de la dècada vinent”, entraran en 2022 en servei les cinc locomotores per a mercaderies adjudicades l’any passat a Stadler València. Un altre dels grans projectes és la connexió ràpida entre l’Aeroport del Prat i Barcelona, “per al qual hem licitat deu nous trens”, ha avançat la presidenta de la companyia, “que dotaran a Catalunya d’un sistema de transport propi del segle XXI en la principal porta d’entrada internacional del nostre país”. Es preveu que aquesta connexió estigui operativa de cara al 2024-2025.

Finalment, encara que el contracte programa desplega els desenvolupaments a curt i mitjà termini d’FGC, també busca preparar a la companyia per als reptes del llarg termini. En aquest sentit, es recull que, a partir del 2030, es construirà un nou túnel que permetrà desdoblegar la línia del Vallès des de Sant Cugat, es desenvoluparà el metre del Delta del Llobregat i arribarà el tren d’altes prestacions entre Barcelona i Occitània.