29 de mayo de 2022 | Actualizado 6:45
L'Autoritat Portuària de Tarragona ha acollit en la seva seu institucional a representants de l'Ajuntament de Lleida, la Cambra de Comerç i Asfac | Autoritat Portuària de Tarragona

Tarragona s’interessa per la terminal intermodal de Torreblanca-Quatre Pilans

El port de Tarragona treballa per a trobar vies de col·laboració per a participar en el desenvolupament de la terminal ferroviària

L’Autoritat Portuària de Tarragona participarà en el desenvolupament de la terminal ferroviària de mercaderies al costat del futur polígon de Torreblanca-Quatre Pilans (Lleida). Aquest hub logístic i industrial, que espera l’aprovació del seu Pla Urbanístic d’Activitat Econòmica, prevista per a juliol, està plantejat com un projecte estratègic per a la revitalització de l’economia lleidatana.

L’Ajuntament de Lleida i l’autoritat portuària han mantingut ja les primeres reunions amb la Cambra de Comerç i Asfac per a definir les especificacions tècniques de la futura terminal. Segons va explicar el màxim responsable del recinte tarragoní, Josep Maria Cruset, la planificació preveu una terminal de 750 metres de longitud ampliable fins a 1.500, per la qual cosa “comptaria amb la capacitat suficient per a convertir-se en un port sec de càrrega i descàrrega de mercaderies” que complementi al port de Tarragona, “millorant així la capacitat d’exportació i importació per via marítima de les empreses de Lleida”.

“Totes dues parts estem en sintonia, el projecte encaixa amb el pla de creixement del port”
Toni Postius Primer tinent d'alcalde de Lleida

Per part seva, el primer tinent d’alcalde de Lleida, Toni Postius, ha destacat que el polígon de Torreblanca-Quatre Pilans té un “gran valor afegit”, més encara amb el desenvolupament de l’estació ferroviària intermodal prevista. “Totes les parts coincidim a potenciar el transport ferroviari”, va assegurar, i l’estació al costat del polígon “permetrà a Lleida ser un centre d’entrada i sortida de mercaderies a escala continental”. Totes dues parts coincideixen que aquest “ha de ser un projecte estratègic” per a donar impuls a les empreses del territori, que “encaixa perfectament amb el pla de creixement del port de Tarragona”, afirma Postius.

L’Autoritat Portuària de Tarragona continua preparant-se per a l’augment de tràfics ferroviaris esperat amb l’arribada del Corredor Mediterrani al recinte en 2023. El desenvolupament de terminals intermodals interiors que està duent a terme la institució portuària catalana permetrà augmentar el volum de mercaderies transportades per tren. Aquests desenvolupaments van acompanyats d’un conjunt de projectes emmarcats en l’estratègia Horitzó 2023, entre els quals es troben la terminal de Guadalajara-Marchamalo; la construcció de la Zona d’Activitats Logístiques de Tarragona, que permetrà racionalitzar l’augment de tràfics ferroportuaris, especialment la càrrega general; o la participació en la terminal intermodal de la Boella, gestionada per Combi Terminal Catalonia, que comptarà amb ample internacional i tindrà un enfocament multiclient i multiproducte.