1 de julio de 2022 | Actualizado 17:50

Synergy afegeix un servei reefer a la seva connexió entre la terminal BEST i Navarra

Els trens realitzaran dues rotacions per setmana per transportar mercaderies del sector agroalimentari, farmacèutic i químic
Synergy

El braç logístic de Hutchison Ports BEST, Synergy, ha afegit un servei de càrrega refrigerada entre la terminal BEST del port de Barcelona i la Terminal Intermodal de Navarra (TIN), situada a Noain (Pamplona). El tren reefer inicia operacions amb dues rotacions setmanals per pujar al ferrocarril càrregues congelades o refrigerades que provinguin del sector agroalimentari, farmacèutic o químic.

BEST disposa en l’actualitat d’aproximadament 2.200 punts fixos de connexió per a reefer

Segons apunten des de la companyia, amb aquest nou servei ferroviari enfocat a reefer busquen “oferir a clients del nord d’Espanya i del sud-oest de França tots els avantatges que la terminal marítima del grup Hutchison Ports a Espanya proporciona”. En l’actualitat, BEST disposa d’aproximadament 2.200 punts fixos de connexió per a reefer, un número que incrementarà fins a les 4.000 connexions amb l’ampliació que es desenvoluparà en els pròxims dos o tres anys.

L’operador intermodal amplia així la seva oferta ferroviària en la connexió que ha traçat entre Barcelona i TIN. La companyia opera aquest servei de càrrega seca des del 2012 després d’obtenir la concessió per gestionar la terminal navarresa. A més d’aquest servei ferroviari, Synergy va reconnectar a principis d’any Barcelona amb el port sec de Burgos i ha inaugurat una connexió al març amb el Centro Intermodal de La Rioja, projectat per Transports Rosego en el polígon del Sequero en Agoncillo.