5 de octubre de 2022 | Actualizado 15:44

Sacyr finalitza les obres del centre logístic robotitzat per a Amazon en Logis Empordà

La plataforma del gegant del ecommerce a la província de Girona s'ubica en un espai de 168.000 metres quadrats
Amazon

La constructora Sacyr ha finalitzat les obres del nou complex logístic que Amazon obrirà en la plataforma Logis Empordà (Girona). El projecte, efectuat en uns terrenys de l’empresa pública catalana Cimalsa, és un encàrrec de la promotora immobiliària madrilenya Eurofund i suposarà una nova infraestructura per al gegant del ecommerce a Catalunya. Amazon ja compta amb centres logístics al Prat de Llobregat, Martorelles i Castellbisbal, i amb un total de set estacions logístiques a Barcelona, Tarragona, Rubí, Montcada i Reixac, Parets i Mollet del Vallès. La construcció de la plataforma empordanesa es va anunciar al setembre de 2021.

El nou complex robotitzat, que s’assenta sobre una superfície de 168.112 metres quadrats, és d’una naturalesa avançada “en termes d’impacte mediambiental” i està cridat a ser “el hub logístic de referència a Espanya per a la multinacional del comerç electrònic”, segons Eurofund. La companyia nord-americana compta en l’actualitat amb més de 30 centres d’operacions en tota Espanya, i recentment va inaugurar una altra plataforma logística a Onda, Castelló, un projecte que havia anunciat al mateix temps que el de Logis Empordà i que disposa de 130.000 metres quadrats dedicats a magatzematge.

La posada en marxa de la nova plataforma a Girona implicarà la creació de més llocs de treball, un pas més en l’objectiu que ha manifestat la companyia d’ampliar la seva plantilla a 20.000 empleats fixos a Espanya, a més de mig camí dels 25.000 que espera contractar d’aquí a 2025. Amb aquesta voluntat, la signatura nord-americana ha acumulat inversions per més de 6.800 milions d’euros en l’última dècada per a reforçar la seva presència en el mercat espanyol i només l’any passat va obrir centres logístics en set comunitats autònomes diferents.