13 de julio de 2024 | Actualizado 16:57

Barcelona i València reben el portacontenidors més gran del món fins ara

El 'MSC Irina' de 24.346 teus està adscrit al servei de l'aliança 2M entre els ports del Mediterrani i Àsia
El vaixell portacontenidors 'MSC Irina' a la Xina | Guangzhou Port

Els ports de Barcelona i València han rebut la primera escala del major portacontenidors del món fins avui, el ‘MSC Irina’, que compta amb una capacitat de 24.346 teus i està adscrit al servei de l’aliança 2M (MSC-Maersk) entre els recintes mediterranis i Àsia. La terminal BEST del port de Barcelona va acollir a l’esmentat vaixell entre el 7 i el 9 de maig, mentre que MSC Terminal València va ser l’encarregada de rebre al vaixell entre l’11 i el 13 de maig durant la seva estada.

El vaixell ha operat en la terminal BEST de Barcelona i en les instal·lacions de MSC en el recinte valencià

La rotació del servei Jade, segons l’última actualització disponible de la naviliera MSC, inclou els ports de Qingdao, Busan, Ningbo, Xangai, Xiamen, Nansha, Yantian, Singapur, Suez, Port Said, Marsaxlokk, Barcelona, València, Gioia Tauro, Port Said, Suez, Abu Dhabi, Jebel Ali, Singapur i Yantian. A aquest mateix servei estan adscrits vaixells com el ‘MSC Sixin’, que també va aconseguir a mitjan any 2020 la fita de convertir-se en el major vaixell operat en el port de València o el ‘MSC Gülsün’, que va superar a l’anteriorment esmentat en el recinte valencià a la fi de 2020.

Aquest vaixell forma part de l’estratègia de Mediterranean Shipping Company d’incrementar la seva flota en els últims anys, la qual cosa ha portat a la naviliera suïssa a superar a Maersk com la companyia amb major capacitat del mercat del transport marítim de contenidors. Així mateix, aquesta estratègia, diferent de la de la companyia danesa més centrada en el control de tota la cadena logística, ha estat part dels desencadenants de l’anunci de les dues majors navilieres el món de no continuar amb la seva aliança 2M a partir de l’any 2025, després de finalitzar els 10 anys que tenien signats.