22 de julio de 2024 | Actualizado 17:13
Josep Maria Cruset (Port de Tarragona) durant la seva presentació | Port de Tarragona

El port de Tarragona presenta els seus projectes de futur als empresaris aragonesos

“Som la sortida natural d’Aragó al mar i podem donar resposta als tràfics de mercaderies que les seves empreses puguin necessitar”, ha assenyalat Cruset

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha presentat aquest matí en Aragó Plataforma Logística les seves inversions estratègiques per als propers anys. El Pla d’Empresa del port preveu fins al 2024 una inversió de 150 milions d’euros en el conjunt de les infraestructures projectades, incloent-hi la seva futura Zona d’Activitats Logístiques (ZAL), les obres de la Terminal Intermodal de Guadalajara, la licitació per a la construcció del Moll de Balears per a creuers, el desenvolupament del moll de la Química o la Terminal Logística Intermodal La Boella. “Aquests projectes es portaran a terme entre el 2020 i principis del 2021”, ha especificat el president del port de Tarragona, Josep Maria Cruset.

“El port de Tarragona és la sortida natural d’Aragó al mar i està en disposició de donar resposta per moure els tràfics de mercaderies que les empreses d’aquesta regió puguin necessitar”, ha continuat Cruset. L’autoritat portuària ha destacat que la seva estratègia passa per diversificar els mitjans de sortida de les mercaderies a granel i de la càrrega general de les instal·lacions, així com aconseguir una major eficiència i sostenibilitat en el moviment de les seves càrregues. “El tràfic de contenidors i els ports secs de producció agroalimentària són l’aposta per consolidar el hinterland del port a Aragó”, ha afegit el president.

“La ZAL ofereix una gran oportunitat, ja que existeix una gran saturació en altres espais logístics”
Josep Maria Cruset President del port de Tarragona

Així mateix, l’autoritat portuària ha destacat que la ZAL, la Terminal Intermodal de Guadalajara i la de La Boella seran les opcions “més eficients” per a les empreses que vulguin optimitzar costos i reduir emissions mitjançant l’ús del ferrocarril. Pel que fa a la ZAL, des de l’enclavament català han anunciat que començarà a moure mercaderies pròpies el 2022, en comptes del 2021. Cruset ha afegit que les seves 100 hectàrees suposaran “una ampliació del 20% de la superfície del port” i que en els propers dos anys terminaran les obres d’urbanització i construcció de les primeres terminals. Així mateix, la seva posada en marxa comportarà la creació d’uns 3.500 llocs de treball. “La ZAL ofereix una gran oportunitat per al territori, ja que existeix una gran saturació i preus elevats en altres espais logístics”, ha puntualitzat Cruset.

Pel que fa a la Terminal Intermodal de Guadalajara, el port tarragoní ha comentat que “el nou espai logístic en el centre de la península és una clara aposta per la intermodalitat i per optimitzar la cadena logística”. Pel que fa a això, Cruset ha comentat que “volem afegir majors facilitats per arribar al centre de la Península a qui importa i la sortida d’aquesta a qui exporta”. A més, el president ha afegit que la terminal permetrà donar servei a totes les empreses que vulguin portar els seus productes i mercaderies fins a l’última milla.