3 de diciembre de 2020 | Actualizado 6:24
La presidenta del port de Barcelona, Mercè Conesa, i el conseller de Territori i Sosteniblitat de Catalunya, Damià Calvet | Autoritat Portuària de Barcelona

Catalunya estén la mà a Colòmbia per fomentar la digitalització i els smart ports

La Generalitat confia en què els fons europeus de recuperació accelerin les inversions en les infraestructures ferroportuàries de Barcelona

La presidenta de l’Autoritat Portuària de Barcelona, Mercè Conesa, ha expressat en el marc de l’actual missió empresarial a Colòmbia, la primera en format virtual organitzada per l’entitat, el seu desig d’incorporar un o diversos ports del país llatinoamericà a la iniciativa ‘Smart Ports: Piers of the future’. Es tracta d’un projecte emmarcat en el Smart City Expo World Congress que, a finals de novembre, celebrarà la seva segona edició. En aquest sentit, el port català ha expressat el seu interès en què es sumi algun port colombià de cara al 2021 per potenciar els intercanvis de coneixement i propostes per crear smart ports i fomentar la digitalització.

Així mateix, la presidenta ha destacat la similitud existent entre Catalunya i Colòmbia. “És un mercat madur amb el què ja tenim relacions preestablertes, però creiem que poden arribar a desenvolupar-se molt més”, ha afegit Conesa. “Per a nosaltres, és molt important establir aliances en relació al futur dels ports”.

“Ja tenim relacions preestablertes amb Colòmbia, però creiem que poden desenvolupar-se més”
Mercè Conesa Presidenta del port de Barcelona

En relació als smart ports, l’ambaixador d’Espanya a Colòmbia, Pablo Gómez de Olea Bustinza, també ha convidat a les empreses a explorar possibles col·laboracions. “És un gran repte que té Colòmbia i, al mateix temps, una gran oportunitat: es necessita un enfocament especial en la transformació dels ports colombians en ports intel·ligents”. Per altra banda, l’ambaixador ha recalcat els esforços del país llatinoamericà a l’hora d’actualitzar les seves infraestructures de transport, un projecte que obre opcions per a les companyies espanyoles, així mateix, en àmbits com el viari o el ferroviari.

“El país s’està transformant amb el creixement del comerç exterior i a Espanya ja estem col·laborant en importants desenvolupaments”, ha detallat Gómez de Olea Bustinza. Pel que fa a això, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, ha expressat que tant Cimalsa com FGC exploraran en la present missió empresarial generar noves oportunitats. “El sentit de la internacionalització de les empreses públiques ha de ser aquest: establir vincles i obrir portes per facilitar l’economia productiva”, ha manifestat.

“Aquesta missió ens ha d’ajudar a buscar noves fórmules de col·laboració entre les empreses”
Damià Calvet Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya

Per altra banda, en relació al port de Barcelona, Calvet ha expressat la seva confiança en què els fons europeus de recuperació permetin accelerar les seves infraestructures ferroviàries: “En la llista de projectes prioritaris que han de rebre fons europeus, s’han de trobar aquells que ens portin una major i millor connectivitat del port de Barcelona”. Per això, ha assegurat que en les reunions bilaterals que la Generalitat mantindrà amb l’Estat es prioritzarà l’acceleració de “la resiliència i sostenibilitat del port de Barcelona”.

El conseller ha destacat la importància de potenciar el port català com a una infraestructura connectada “i no aïllada”, on entren en joc tant els accessos viaris com els ferroviaris, sense deixar de banda la nova terminal ferroviària del port. “La nostra obligació és pensar en el dia de demà, en com recuperar-nos econòmicament i buscar aquells projectes tractors que actuïn de palanca per reactivar l’economia”, ha conclòs Calvet. “Aquesta missió ens ha d’ajudar a buscar noves fórmules de col·laboració entre les empreses i administracions dels dos països”.

VINCLES DE BARCELONA AMB ELS PORTS DE COLÒMBIA
Colòmbia disposa de quatre ports principals d’interès per al comerç internacional. El port de Cartagena, el més gran del país, posseeix 54 molls, entre els quals 18 es dediquen a activitats de comerç exterior. “És un autèntic port logístic integrat, amb connexions amb més de 288 ports en 80 països”, ha destacat Gómez de la Olea Bustinza.

Per la seva part, el port de Buenaventura és la porta directa de Colòmbia amb el comerç asiàtic, mentre que el de Santa Marta és l’únic d’aigües profundes de Colòmbia, fet que li permet rebre vaixells de gran mida, i l’únic amb accés ferroviari. Finalment, el port de Barranquilla es troba estratègicament ubicat prop de la desembocadura del riu Magdalena i dels grans centres industrials de la ciutat. “Colòmbia és l’únic país sud-americà amb dos oceans, fet que li dóna un privilegiada posició logística”, ha destacat l’ambaixador.