17 de junio de 2021 | Actualizado 6:00

ICL Iberia completarà el 2022 el seu increment de tràfics ferroportuaris amb Barcelona

La companyia minera de sal i potassa preveu fer quatre freqüències diàries, un objectiu que es va paralitzar durant la pandèmia
ICL Iberia

L’acord per augmentar freqüències ferroviàries entre la companyia productora de sal i potassa ICL Iberia i l’operador Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) assolirà la seva total vigència el 2022. En l’actualitat, l’empresa fa tres trens diaris amb el port de Barcelona, cinc dies a la setmana i, segons ha confirmat, en uns mesos s’incrementaran als set dies de la setmana. “També està previst que durant l’any vinent s’hi afegeixi un tren més, fins a arribar a les quatre circulacions diàries”, han detallat. Tot i que aquestes mesures anaven a ser implementades a finals del 2019 o principis del 2020, l’impacte de la pandèmia ha obligat a reagendar-les.

ICL Iberia ja ha reprès els serveis ferroportuaris amb Barcelona que es va veure obligada a detenir en els darrers mesos. En l’actualitat, es troben “en nivells màxims de circulació en comparació amb els darrers anys”, segons ha explicat. Tot i així, descarta iniciar nous serveis ferroviaris per exportar els seus productes a altres destinacions. “L’ample de via utilitzat no ho permet, motiu pel qual més enllà dels actuals serveis ferroviaris, no hi ha és destinacions a les quals puguem exportar”, ha detallat.

ICL Iberia ha reprès els serveis ferroportuaris amb Barcelona i es troben en nivells màxims de circulació

Pel que fa als seus fluxos per carretera amb el port de Tarragona, la companyia ha manifestat que “seguirem comptant amb ell per a casos puntuals”, però ha puntualitzat que “la nostra activitat principal se centra a Barcelona, més encara donat que hem invertit en la nova terminal”. De cara al present exercici, ICL Iberia aspira a mantenir les inversions previstes i, de fet, aquest any posarà en marxa algunes estructures clau, així com incorporarà nous processos posant èmfasi en la innovació i les noves tecnologies, de forma que proporcioni millores “a nivell de producció, logística, seguretat i sostenibilitat”.

UN LLIBRE PER COMMEMORAR UN SEGLE DE FERROCARRIL I MINERIA EN EL BAGES
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha editat un llibre del historiador ferroviari Joan Carles Salmerón en el qual desgranen algunes de les principals fites dels denominats trens de la sal. L’obra ha comptat també amb la col·laboració d’ICL Iberia i del port de Barcelona. El text de Joan Carles Salmerón repassa la història de la mineria a la comarca del Bages i el paper que ha desenvolupat el ferrocarril per transportar-ho fins al port de Barcelona per a la seva exportació. ‘Els trens de la sal’ recorre també el material rodant que s’ha utilitzat durant tots aquests anys en els fluxos entre el Bages i el recinte portuari, així com els projectes d’ICL i FGC per potenciar la ruta.

Pel que fa a innovació, “anem en la direcció d’automatitzar els processos en totes les nostres activitats, mina, planta i logística, i també treballem en l’electrificació de l’activitat”, segons ha confirmat l’empresa minera. Per altra banda, en l’àmbit de les infraestructures, ICL Iberia ultima un projecte de rampa en la mina de Cabanasses per tal d’unir el seu interior amb la planta de processament de mineral de Súria, a través d’un túnel de més de cinc kilòmetres i que arriba als 900 metres de profunditat. Per altra banda, també renovarà les estacions de càrrega de potassa i sal de desgel, tant de tren com de camions; i arrencarà aquest any el projecte per a un nou col·lector de salmorres, que culminarà el 2025.

La companyia apostarà per l’automatització en mina, planta i logística, així com per electrificar la seva activitat

L’IMPACTE DE LA PANDÈMIA A ICL IBERIA
Pel que fa a la valoració de l’exercici del 2020, la companyia ha reconegut que “ha estat complicat a tots els nivells”, tot i que també ha aprofitat les circumstàncies per avançar en infraestructures com la posada en marxa de la nova terminal de Barcelona i la possibilitat de treballar amb vaixells de gran tonatge, que ha permès donar sortida a la producció de sal de desgel “amb una gran eficiència”. Per altra banda, en l’arrancada d’aquest any, “hem aconseguit desestacionalitzar les nostres vendes de sal de desgel, fet que ens ajuda a tenir una cadència positiva al llarg de tot l’any”, ha explicat, tot i que el producte s’acostuma a consumir en destinació en els tres mesos de més fred.

“Som optimistes pel que fa a la nostra producció i venda d’aquest segment, que esperem doblar en la propera campanya”, ha assegurat. En concret, del juliol del 2020 al març del 2021, la companyia ha venut tota la sal de carretera generada, superant les 400.000 tones tot i la parada de la producció. No obstant això, el tràfic de potasses amb el port de Barcelona ha baixat a la meitat en els tres primers mesos de l’any. “Si comparem el trimestre actual amb l’anterior, realment la caiguda és del 38%”, ha puntualitzat. Diferents factors han afectat al descens. Per exemple, ICL ha citat la disminució de la producció per la pandèmia, de forma que es va prioritzar el mercat nacional i del sud de França i la producció no va passar pel port català; o el trasllat a la nova terminal i la implementació de la seva logística.

ICL Iberia aspira a doblar la producció i venda de sal, que en la darrera campanya va assolir les 400.000 tones

Per altra banda, la sal de desgel s’ha destinat en la darrera campanya particularment al mercat espanyol i a països europeus com el Regne Unit. Per exemple, Escòcia va rebre el darrer mes de desembre el primer megavaixell de sal de desgel del Bages (Barcelona) carregat a la nova terminal, amb 52.000 tones. “El fet de que es carreguin més megavaixells suposa un gran estalvi energètic i, per tant, l’increment de l’eficiència logística i sostenibilitat de la companyia, així com dona sortida a les reserves dels depòsits salins i l’apertura a nous mercats”, ha valorat el president d’ICL Iberia, Carles Aleman.