23 de septiembre de 2021 | Actualizado 13:09

Catalunya i el Govern Central pacten l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona-El Prat

Les inversions previstes en el recinte superen els 1.700 milions d'euros fins a 2031 i s'executaran sota criteris de sostenibilitat
Representants de tots dos governs en el transcurs de la reunió | Ministeri de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana

La Generalitat de Catalunya i el ministeri de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana han acordat desbloquejar les inversions previstes per a l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-El Prat que Aena preveu en el Document d’Ordenació i Regulació Aeroportuària (DORA), i que superen, segons l’Executiu català, els 1.700 milions d’euros entre els anys 2022 i 2031. El nou pla director que ha de redactar Aena “s’elaborarà amb criteris mediambientals”, ha apuntat el departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, el Govern català “no validarà cap proposta d’actuació proposada per Aena que no sigui avalada prèviament per la Comissió Europea, ja que qualsevol afectació a espais inclosos en la Xarxa Natura 2000 obliga a realitzar aquesta consulta prèvia”.

L’actuació contempla ampliar la pista 07r/25L cap a l’est i construir un terminal per a vols de llarg radi

L’Executiu català ha indicat que, una vegada es recuperi l’activitat habitual d’abans de la pandèmia, el recinte ha d’operar amb puntualitat i amb capacitat per a vols intercontinentals “sense incrementar en cap cas l’impacte acústic sobre les poblacions del seu entorn”. La Generalitat de Catalunya ha recordat que aconseguir-ho “implica superar la capacitat actual de 80 operacions per hora, respectant el límit de 90 operacions per hora de la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) vigent, i modificar el camp de vol de la pista curta”. En aquest sentit, el ministeri de Transportes ha destacat que “es garantirà la manera segregada actual per a l’operativa de les pistes i es realitzarà l’ampliació de la pista 07R/25L cap a l’est”. A més, ha afegit el ministeri, “es construirà un terminal satèl·lit que doni servei als vols de llarg radi que s’operarien gràcies a l’allargament de la pista”.

El mes de setembre, la secretaria general de Transportes, a través de la direcció general de Aviación Civil, convocarà el Comitè de Coordinació Aeroportuària de Catalunya per a presentar el DORA, que s’elevarà al Consejo de Ministros abans que finalitzi l’esmentat mes. La Generalitat de Catalunya ha explicat que després d’això, es redactarà el nou pla director. “Serà en aquesta fase”, ha assenyalat la Generalitat, “quan es definirà la proposta concreta d’ampliació del camp de vol i la resta d’inversions”.

L’ampliació haurà de tenir el menor impacte ambiental possible sobre l’espai de La Ricarda

El nou pla director haurà de determinar les actuacions que hauran de “limitar-se a les dimensions i ubicació que redueixin a la mínima expressió qualsevol afectació a entorns mediambientalment protegits”, ha destacat la Generalitat. “Especialment”, ha afegit, “l’estany de La Ricarda, inclosa en la Xarxa Natura 2000”. La Cambra de Comerç de Barcelona ha valorat positivament que les obres “busquin el mínim impacte mediambiental possible sobre l’espai de La Ricarda, i que hagin de comptar amb el vistiplau de la Comissió Europea”. La institució ha recordat que també havia reclamat el control del projecte, “atès que La Ricarda és un espai protegit per la Xarxa Natura 2000 i que, en cas d’afectació, es compensi mediambientalment”.

PLANS DE CREIXEMENT PER ALS AEROPORTS DE GIRONA I REUS
També s’han abordat els desenvolupaments dels aeroports de Girona-Costa Brava i Reus. El ministeri ha indicat que Aena disposa de plans de creixement propis per a cadascun d’ells, “de manera que puguin ser complementaris al de Barcelona”. Addicionalment, s’ha acordat el desenvolupament de les estacions d’alta velocitat de Girona i Reus, que donaran servei als seus respectius recintes, i que tindran com a horitzó el començament de les obres en el marc temporal del DORA 2022-2026, ha assenyalat el ministeri de Transportes.

Les noves estacions d’alta velocitat de Girona i Reus donaran servei als seus aeroports

La Generalitat de Catalunya ha destacat la creació d’aquestes estacions, “fet que permetrà apostar per la intermodalitat i millorar l’operativa de l’Aeroport de Barcelona, ja que situa les instal·lacions de Girona i Reus a 30 minuts”. “Gràcies a l’acord”, ha continuat, “aquests dos recintes podran combinar el seu rol actual d’aeroport de proximitat amb el de complementari per a descongestionar el de Barcelona, que es convertirà en un hub intercontinental”. El departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori ha defensat que qualsevol “canvi del model aeroportuari a Catalunya havia de passar també per la potenciació de Girona i Reus”. Per part seva, la Cambra de Comerç de Barcelona ha recordat que havia reclamat aquestes estacions a Reus i Girona, “una mesura que té com a objectiu avançar cap a un model aeroportuari que cohesioni el territori i descongestionar Barcelona-El Prat de vols de mig-curt radi i substituir-los pels de llarg radi”.