5 de febrero de 2023 | Actualizado 8:26

La importació de gas natural liquat es dispara al port de Barcelona

El tràfic total de mercaderies creix el 8% en els dos primers mesos de l'any per la contribució dels productes energètics
Planta de regasificació d'Enagás al port de Barcelona | Enagás

Els tràfics portuaris de Barcelona han experimentat en els dos primers mesos de l’any un creixement interanual del 8%, motivat principalment per forts increments en la importació de productes energètics. Els líquids a granel han registrat un moviment de 2,1 milions de tones, el 69,3% més, gràcies a l’augment del gas natural (213%), els biocombustibles (155%) i la benzina (85%).

L’Autoritat Portuària de Barcelona atribueix aquests resultats al tancament del gasoducte Magreb Europa (Algèria-Cadis), arran del qual “s’ha incrementat el subministrament de gas natural liquat (GNL) via marítima al mercat espanyol i, alhora, s’han diversificat els orígens de les importacions”. D’aquesta manera, a la planta de regasificació d’Enagás Barcelona s’han registrat importacions de GNL procedents dels Estats Units, Centreamèrica i el Golf Pèrsic.

El descens en contenidors i vehicles atenua el creixement en comparar-se amb les dades rècord del 2021

No obstant això, el creixement total de tràfics, que han aconseguit els 11,3 milions de tones, ha estat atenuat pel moviment de contenidors, que durant el primer trimestre de l’any passat va registrar els seus millors resultats històrics. Tanmateix, en els dos primers mesos de 2022 han disminuït el 6,3% , sumant un total de 557.501 teus. D’aquests, principalment s’han reduït, fins al 12,4%, els contenidors de trànsit, així com els plens d’exportació, que han sofert un descens del 3,7%. D’altra banda, els contenidors plens d’importació han augmentat fins al 4,9% interanual.

D’altra banda, també ha registrat contraccions el moviment vehicles, que el mes de febrer s’ha reduït el 27,5%. Es tracta d’un dels sectors més castigats arran de la pandèmia, fruit de les disrupcions en els subministraments dels seus components, especialment els microxips, l’alça de preus energètics i la incertesa pel seu futur i les regulacions ambientals.

Quant a les unitats de transport intermodal (UTI), les connexions de Barcelona es donen sobretot amb destinacions d’Itàlia i el nord d’Àfrica, i han experimentat augments (+16%) en els dos primers mesos, aconseguint les 63.501 unitats. Finalment, els sòlids a granel han registrat una xifra molt similar a la de l’exercici anterior, de 665.734 tones.

LA XINA MANTÉ EL SEU PROTAGONISME AL PORT DE BARCELONA
Si bé s’han diversificat recentment les importacions de GNL, no s’han produït grans canvis als països de procedència i destinació dels moviments del tràfic del recinte català. D’aquesta manera, la Xina continua acaparant una quota de mercat del 29%, erigint-se com a primer país, tant per a la importació com per a l’exportació, seguit dels Estats Units (6%), Turquia (5%), l’Índia (4,2%) i Corea del Sud (3,3%).