26 de octubre de 2021 | Actualizado 17:19

Barcelona enforteix amb una missió empresarial la seva aliança estratègica amb Corea

El port de Barcelona celebrarà la trobada en format online, tot i que no descarta alguna acció presencial si la pandèmia ho permet
Reunió virtual del consell rector | Autoritat Portuària de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha triat Corea del Sud com a destí de la seva pròxima missió empresarial, que se celebrarà previsiblement entre mitjans d’octubre i novembre. La trobada també s’organitzarà en aquesta ocasió en format online, ja que “les previsions no ens permeten plantejar una missió empresarial a l’ús, perquè requeriria fer ja els primers viatges de prospecció”, segons ha detallat el cap de Relacions Internacionals i Promoció del port de Barcelona, Manel Galán. No obstant això, el port ha obert la porta a què es pugui fer alguna acció presencial en el país asiàtic amb una delegació reduïda.

Cal recordar que el port de Busan desenvoluparà pròximament en el complex portuari català un hub logístic per al sud d’Europa. En la reunió digital del consell rector, la presidenta del port, Mercè Conesa, ha avançat que es destinarà un espai de 50.000 metres quadrats per a què les empreses coreanes aterrin i estableixin la seva base de distribució de productes d’Europa. Tot i això, no s’han revelat més detalls sobre la seva ubicació final o les estratègies de comercialització per atraure operadors. El port de Busan també s’ha incorporat recentment a l’entitat internacional de ports Smart Ports: Piers of the Future.

El port posarà a disposició 50.000 metres quadrats per a què les empreses coreanes estableixin la seva base de distribució

En el consell rector, s’han tractat també altres temes com la valoració del tràfic portuari el 2020. Tot i que encara no s’han presentat els resultats oficials, Galán ha avançat que el transport ferroviari de mercaderies ha tocat màxims pel que fa a les quotes. En el cas dels contenidors, la quota s’ha situat en el 15% i, en el dels vehicles, del 46%, tot i el gran declivi que ha experimentat el sector de l’automoció. “El conjunt de dades ens dona una projecció optimista, perquè en els dos darrers mesos els resultats han estat millors que en el 2019”.

Així mateix, la carn de porc ha superat a l’alfals com a primer tràfic d’exportació en el darrer exercici, una mercaderia que a més disposa d’un major valor afegit en la seva supply chain. El principal destí d’aquest producte és la Xina, un país que ha sumat el 16% del total d’embarcaments del recinte català, amb un increment de les exportacions de més del 46%. Per la seva part, les importacions des de la Xina han representat el 43%. El port de Barcelona també s’ha marcat altres destins del sudest asiàtic i Àfrica com a mercats prioritaris per recuperar i incrementar tràfics portuaris a Barcelona.

Barcelona ha aconseguit la major quota ferroportuària de contenidors de la seva història el 2020

Pel que fa a això, el cap de Relacions Internacionals i Promoció ha exemplificat que “el IV Pla Estratègic determina que Àfrica és una àrea geogràfica d’interès, però en la situació en la què ens trobem, si ens plantegem fer una missió en petit format, haurà de ser online”. També en el consell rector s’ha tractat la proposta de constituir una taula de formació i ocupació de la comunitat logístico-portuària de la mà de l’Escola Europea Intermodal Transport. Es tracta d’una proposta d’un acord sectorial que va acompanyada d’un marc de formació professional per a l’ocupació en àmbits com l’economia portuària, marítima, logística, el transport i el comerç internacional.