28 de noviembre de 2021 | Actualizado 8:31

Smart Ports 2021 centra el focus en recuperar enllaços entre ports i ciutats

El port de Barcelona ha confirmat que la quarta edició d'aquestes jornades serà 100% híbrida per a recuperar la presencialitat
Taula rodona celebrada en el marc de Smart Ports 2021 | Autoritat Portuària de Barcelona

“L’esperit d’aquesta tercera edició ha estat la col·laboració entre ports i ciutats”. Així resumia la directora d’Innovació del port de Barcelona, Emma Cobos, la filosofia de les dues jornades que han conformat Smart Ports 2021: Piers of the Future i que s’han celebrat durant els dies 16 i 17 de novembre. Professionals d’Islàndia, Singapur, Tailàndia, Indonèsia i Colòmbia, entre altres països de tot el món, han seguit les diferents taules rodones i presentació de projectes a càrrec dels diferents ports que han col·laborat en la seva organització: Barcelona, Busan, Los Angeles, Anvers, Rotterdam, Hamburg i Montreal, amb la participació de l’Autoritat Portuària de Londres. Si bé encara no hi ha dates acordades, representants de l’Autoritat Portuària de Barcelona han promès que la celebració de Smart Ports 2022 serà 100% híbrida. “Creiem que no hi ha res millor que reunir-se en persona, posar cara a un nom i construir un relació més enllà de les connexions laborals”, ha explicat el subdirector general d’Innovació i Estratègia de Negoci del port de Barcelona, Santiago García-Milà.

“Els ports necessiten comprometre’s més que mai amb el concepte smart”
Santiago Garcia-Milà Subdirector general d'Innovació i Estratègia de Negoci del port de Barcelona

Sostenibilitat, digitalització, agilitat, resiliència i transparència són els conceptes que ha citat Santiago Garcia-Milà per a referir-se als nous reptes que ha d’afrontar no sols l’aliança de ports present, sinó tots els recintes portuaris del món. “Els ports necessiten comprometre’s més que mai amb el concepte smart”, ha manifestat durant la clausura de l’esdeveniment. Així mateix, ha recordat que les ciutats i els ports de tot el món tenen la mateixa meta i, per tant, “tots podem permetre i progressar en temes com la transició energètica” per a “crear una economia blava sostenible”, ja que “l’economia blava encarna tot allò en què creiem”.

Respecte al port de Barcelona, Emma Cobos ha subratllat que “el nostre objectiu és convertir-nos en el ‘smartest’ hub logístic al Mediterrani i per a aconseguir-lo, hem de continuar treballant molt en sectors tradicionals, com les operacions portuàries, les infraestructures, la logística, l’oci i el turisme”. Al mateix temps, ha destacat el projecte del Districte Blau en el qual s’ha embarcat el recinte català, perquè “hem d’enfocar-nos en indústries emergents, com la transició energètica, la mobilitat i la robòtica”.

Si en 2020 els debats es van centrar en l’acceleració de la digitalització per a crear nous models de negoci, enguany els smart ports han destacat la necessitat d’una major cooperació entre ells per a afrontar els reptes tecnològics i la transició energètica. S’ha posat l’accent en la sostenibilitat i la transició energètica, així com el paper dels ports en la lluita contra el canvi climàtic amb mesures com apostar per la multimodalitat, i la seva completa integració a les ciutats. Un dels projectes presentats en aquesta segona jornada ha estat el de l’empresa sueca Eco Wave Power Global, que genera energia renovable a partir de l’impacte de les ones en flotadors instal·lats en les esculleres. Després del seu projecte a Gibraltar, alguns ports, com el de Barcelona, Bilbao i València, s’han mostrat interessats a implantar aquesta tecnologia en els seus recintes portuaris.

“L’esperit d’aquesta tercera edició ha estat la col·laboració entre ports i ciutats”
Emma Cobos Directora d'Innovació del port de Barcelona

Per part seva, el port de Busan ha explicat la plataforma tecnològica de bessó digital (digital twin), coneguda com Chainportal, en la qual treballa fins a finals d’any per a optimitzar els trànsits en tres ports de Corea del Sud, augmentar la connexió entre ells i monitorar les entrades i sortides de vaixells. A més de l’ús d’intel·ligència artificial per part del port de Barcelona per a monitoritzar els vaixells, un altre ús d’aquesta tecnologia l’ha desenvolupat el port de Montreal per a optimitzar l’ús del ferrocarril i coordinar-los amb les activitats del port. D’aquesta manera, s’incrementa l’eficiència gràcies a la reducció de possibles colls d’ampolla per descoordinació entre totes dues maneres de transport.

Per a evitar possibles ciberatacs, el port de Los Angeles ha incorporat al seu sistema el Port Cyber Resilience Center, una solució que detecta i atalla els possibles atacs cibernètics que siguin susceptibles d’alterar el transport de mercaderies. Seguint la línia del reforç de llaços entre els ports i les ciutats que els acull, Hamburg ha desenvolupat el sistema Mozart per als semàfors, de manera que el trànsit es mantingui estableix i i baix en volum, a més de mostrar en temps real la seva situació a partir de la recollida constant de dades.

EL PORT DE BARCELONA REP EL PREMI WORLD SMART CITY 2021
L’Autoritat Portuària de Barcelona ha rebut el guardó de l’apartat Mobilitat del World Smart City 2021, la cerimònia de premis emmarcada en la Smart City Expo World Congress que s’ha celebrat a Barcelona i ha acollit l’esdeveniment de Smart Ports 2021. El projecte guardonat és una solució destinada a la gestió de la mobilitat en les terminals de creuers. Smart Mobility Analytics (SMA) és un sistema de mobilitat intel·ligent que funciona amb cambres i intel·ligència artificial, les dues eines que proporcionen informació en temps real a totes les parts que intervenen en els fluxos de transport. Gràcies a aquest projecte desenvolupat en col·laboració amb les empreses Deep Solution i Delonia, el recinte català aconsegueix reduir la congestió del trànsit a la terminal, tant de persones com de vehicles. “Aquest tipus de projectes ajuden infraestructures com el port de Barcelona a millorar la mobilitat de les terminals, en el nostre cas, les de creuers”, ha explicat el president del port de Barcelona, Damià Calvet, en recollir el premi. “No pot haver-hi smart cities sense smart ports”, ha afegit.