5 de octubre de 2022 | Actualizado 9:43

Lidl adquireix sòl a Constantí per a ampliar la seva capacitat logística a Espanya

El grup alemany de supermercats té previst sumar més de mig milió de metres quadrats a la seva xarxa logística espanyola per a 2026
Lidl

La cadena de supermercats Lidl ha anunciat l’adquisició d’una parcel·la de 185.000 metres quadrats en la localitat de Constantí (Tarragona). En aquest emplaçament, construirà una nova plataforma logística, amb la qual pretén “fer un altre important pas endavant per a garantir la seva expansió sostenible a Espanya”. S’espera que el projecte, que s’emmarca en el pla d’expansió de la capacitat logística de la companyia, entri en funcionament a partir de 2026.

En els pròxims tres anys, la cadena de supermercats té previst inaugurar altres tres magatzems en els municipis de Escúzar (Granada) –actualment en construcció, en una parcel·la de 132.000 metres quadrats-, Martorell (Barcelona) i Parla (Madrid). Aquests dos últims desenvolupaments estan encara pendents que s’iniciïn les obres, en unes parcel·les que superen els 126.000 i els 145.000 metres quadrats, respectivament. Les quatre plataformes previstes per a 2026 -Escúzar, Martorell, Parla i Constantí- s’afegiran a la xarxa d’11 centres logístics de la qual disposa la cadena de supermercats en l’actualitat a Espanya.

De fet, aquests desenvolupaments s’emmarquen en un pla d’expansió més ampli, al qual la companyia va donar va iniciar fa tres anys. “Des de 2019, hem posat en marxa tres magatzems a Xest (València), Agüimes (Las Palmas) i Nanclares de la Oca (Vitòria)”, recorda el director general d’Expansió i Immobles de Lidl España, Imanol Zabala. Juntament amb les quatre previstes fins a 2026, el total de set plataformes logístiques “faran possible que puguem continuar impulsant de manera decisiva el nostre negoci al país de la mà de noves botigues, ocupacions de qualitat i més compres de producte nacional”.