20 de junio de 2024 | Actualizado 21:01

CargoBeamer manté les rutes a Espanya dins dels seus plans d’expansió a mitjà termini

No descarta crear una terminal pròpia a Catalunya després de rebre 140 milions d'euros de finançament públic-privat per a altres terminals
CargoBeamer

L’operador d’autopistes ferroviàries CargoBeamer manté el mercat espanyol en els seus plans d’expansió a mitjà termini. La companyia germànica ha recaptat 140 milions d’euros de finançament extern recentment, i ha expressat les seves intencions d’estendre les seves operatives a un total de 18 terminals a Europa durant els pròxims deu anys. Sobre Espanya, ha confirmat a aquesta publicació que “per descomptat CargoBeamer està molt interessada a expandir els seus serveis” i que “actualment estem examinant les nostres opcions d’incrementar serveis al sud de França (regió de Perpignan) de nou, i obrir una connexió amb Espanya seria un projecte potencial de continuació a mitjà termini”.

La companyia continua apostant per gestionar una terminal pròpia a Catalunya o al sud de França

No és la primera vegada que l’empresa alemanya posa la mirada al mercat espanyol, al qual de moment només serveix des de les rutes amb i des de Perpignan. “En els últims mesos, la nostra expansió cap a Espanya i el sud de França ha progressat més lentament del que esperàvem, degut en gran manera a les dificultats que el mercat intermodal ha experimentat a França durant l’any 2023″, sosté l’empresa. No obstant això, aquest mateix mercat “ha viscut una recuperació sòlida des d’inicis de 2024”, la qual cosa reaviva la voluntat de créixer geogràficament de l’empresa.

De fet, CargoBeamer fins i tot expressa interès per operar una terminal pròpia “a la regió de Barcelona-Perpignan”, un pla que havia paralitzat l’any passat després de plantejar-se opcions a la terminal intermodal de La Llagosta, que finalment operarà Hupac i TPNova. L’empresa alemanya també es va plantejar un servei shuttle entre Barcelona i Perpignan per a completar els seus serveis, però de moment res d’això ha vist la llum. Ara afirmen que l’opció de la terminal a Catalunya “es manté com un projecte molt interessant per a nosaltres i estem contínuament en converses per a ubicacions potencials a la regió”. A Europa operen instal·lacions pròpies a Calais (França) i Domodossola (Itàlia), encara que l’empresa també està a punt d’iniciar les obres per a una altra terminal a Kaldenkirchen (Alemanya), on de moment treballen en les instal·lacions gestionades per Cabooter Group.

FINANÇAMENT ESTATAL D’ALEMANYA I SUÏSSA
Els plans d’expansió han rebut un impuls destacat gràcies als 140 milions que aconseguit aixecar a una ronda de finançament de sèrie B, va comunicar la companyia la setmana passada. D’ells, 90 milions provenen dels ministeris de transports alemany i suís i es destinen a la infraestructura dels dos extrems en la seva ruta més important, Kaldenkirchen i Domodossola. El Govern germànic inverteix en la construcció de la primera terminal pròpia de CargoBeamer al seu país, mentre que el suís aporta 40 milions per a ampliar la instal·lació pròpia de l’empresa al nus ferroviari transalpí. “El fet que ara flueixin molts fons públics demostra la importància de la nostra tecnologia”, ha manifestat el conseller delegat de l’empresa, Nicolas Albrecht. La major part del finançament privat procedeix de la plataforma d’inversió Nordwind Ventures, de la pròpia família Albrecht i principal inversor de CargoBeamer. L’operador manté la ronda oberta fins a l’estiu.

El president de Nordwind Ventures, Hans Albrecht, ha explicat que “ara és el moment d’accelerar el creixement” de l’empresa en la qual és màxim inversor. A més d’un potencial aterratge a Catalunya i de gestionar la seva pròpia terminal a Perpignan, l’empresa també ha demostrat interès públic a situar-se a Ashford (el Regne Unit, i on ja arriben les seves rutes des de Calais) i a Bari (que ara forma part de la seva ruta amb Domodossola). A nivell de rutes, la companyia amb seu en Leizpig augura que poden incrementar-se de les quatre que opera actualment a les 50 en tota Europa en els pròxims deu anys.