24 de junio de 2024 | Actualizado 17:44

Els nous accessos de Barcelona avancen amb l’adjudicació del projecte constructiu

Adif adjudica un contracte de 9,32 milions d'euros a la unió temporal d'empreses formada per Esteyco, Geocontrol i Saitec
L'àrea sud del port català inclou la terminal de contenidors Best, operada per Hutchison Ports. | Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible

El ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible, a través d’Adif, ha adjudicat la redacció del projecte constructiu per als nous accessos sud del port de Barcelona a la ute (unió temporal d’empreses) formada per Esteyco, Geocontrol i Saitec. El contracte s’ha resolt per un total de 9,32 milions d’euros –va sortir a concurs per 12,2 milions-, i segons va traslladar el Govern en el moment de llançar la licitació contempla un període de dos anys per a una primera fase i un segon període de 12 mesos addicionals per a concretar els informes, actuacions i detalls del projecte.

L’adjudicació és coherent amb l’anunci realitzat pel ministre de Transports, Óscar Puente, durant la seva última visita a la instal·lació catalana. En aquest moment es va anunciar també la repartició de la inversió total d’aquest projecte per més de 800 milions d’euros. Es tracta d’una actuació que afecta tant l’eix ferroviari de la zona sud del recinte com a les seves connexions viàries, i que discorre en paral·lel al desenvolupament del node ferroviari de l’autoritat portuària. També es tracta d’una obra clau per al futur reordenament de tot aquest espai sud de la instal·lació, que té prevista la inclusió de noves terminals portuàries. L’Autoritat Portuària de Barcelona havia demandat durant anys avanços en aquest desenvolupament.

Transports ha tornat a reiterar en un comunicat que els projectes que es redactaran abordaran els túnels que han de connectar amb el centre logístic ferroviari de Can Tunis i el nou node ferroviari amb la terminal de Morrot. Així mateix, “es contemplarà la superestructura de les infraestructures ferroviàries, el desviament provisional de la línia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i la seva posterior reposició, amb un traçat compatible amb una futura duplicació de línia”, assenyala el ministeri. També es definiran sortides d’emergència, serveis i obres de drenatge. Pel que respecta a la part viària del projecte, “es contemplarà l’eix principal del projecte bàsic”, del qual ja es va anunciar que “almenys la meitat discorrerà en viaducte”.

En relació al node ferroviari sud del port, el projecte ha de definir una solució que l’interconnecti amb el propi recinte, la zona franca i el polígon industrial Pratenc, de manera que el document resultant pot acabar accelerant el desenvolupament d’aquest node per les actuacions conjuntes o coordinades que es contemplen. Així mateix, Transports també especifica que la redacció de projectes inclou un estudi geotècnic i hidrogeològic dels terrenys.