1 de octubre de 2022 | Actualizado 16:39

Aragó aspira a reforçar la seva aliança amb Tarragona pel seu paper com a hub petroquímic

El port català i el Govern aragonès busquen sinergies per als fluxos petroquímics per ferrocarril, com ja succeeix amb l'agroalimentari
La consellera d'Economia, Planificació i Ocupació i presidenta d'Aragó Plataforma Logística, Marta Gastón, i el seu equip, es van reunir aquest dimarts a Tarragona amb el president de l'autoritat portuària, Josep Maria Cruset | Autoritat Portuària de Tarragona

Els granels alimentaris, especialment els cereals i la farina de soia, constitueixen en l’actualitat el principal tràfic de mercaderies per ferrocarril entre el port de Tarragona i Aragó. No obstant això, l’especialització del port català en productes químics i hidrocarburs està generant un creixent interès en l’Executiu aragonès, que estudia alternatives per ampliar els seus tràfics ferroviaris i diversificar els productes “per potenciar nous sectors estratègics”, assegura en un comunicat.

“S’estan estudiant projectes conjunts per impulsar la logística en Zuera i Casp”
Marta Gastón Consellera d'Economía, Planificación y Empleo d'Aragó

L’impuls de la intermodalitat ha estat un dels focus prioritaris en la reunió prospectiva que han mantingut totes dues parts aquest dimarts, durant la visita de la consellera d’Economía, Planificación y Empleo d’Aragó i presidenta d’Aragón Plataforma Logística (APL), Marta Gastón, a les instal·lacions del port tarragoní. Allà s’ha reunit amb el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Maria Cruset, qui ha desgranat les oportunitats ferroviàries que oferirà el recinte quan finalitzin els projectes estratègics emmarcats en el pla Horitzó 2023, que avancen en sincronia amb l’arribada del Corredor Mediterrani a Tarragona.

La millora de les comunicacions amb Europa convertirà a Tarragona en el “node logístic amb connexió amb ample de via internacional més al sud d’Europa”, auguren des de l’autoritat portuària. Aquest desenvolupament, sumat a l’entrada en funcionament del Túnel del Coll de Lilla -que reduirà el temps de trajecte per carretera entre el port i els clients del seu hinterland, escurçant un quart d’hora la ruta entre Tarragona i Lleida i Aragó-, suposa una oportunitat per explorar nous serveis de transport de mercaderies.

En aquesta línia, ambdues entitats han acordat reforçar els seus lligams p guanyar en competitivitat: “L’objectiu de la col·laboració entre APL i el port de Tarragona és impulsar noves aliances”, ha explicat Marta Gastón, “s’estan estudiant projectes conjunts per impulsar la logística en diferents localitzacions d’Aragó, com Zuera i Casp, per optimitzar el transport de cereals des del port utilitzant el tren en comptes de l’habitual per carretera”.

Aquests municipis, especialment Zuera -on es troba una terminal a escassos quilòmetres de Saragossa i el seu Centro Logístico Ferroviario Zaragoza Plaza-, són destins habituals i consolidats per al tràfic d’agroalimentaris provinents del port de Tarragona. Segons confirmen des de l’autoritat portuària, “actualment hi ha tres sortides setmanals a Zuera, però durant l’any s’arriba a puntes de cinc sortides setmanals, amb dos enviaments més direcció Monzón”. Entre els productes transportats per aquests serveis, operats per Renfe i Go Transport, destaquen com a tràfics fonamentals el blat i el blat de moro, i “de forma menys freqüent, la farina de soia”.

“En dos anys, Horitzó 2023 situarà al port entre els més competitius del Mediterrani”
Josep Maria Cruset President de l'Autoritat Portuària de Tarragona

El Govern aragonès està treballant a impulsar totes dues plataformes logístiques i, de fet, té en marxa un projecte per crear un nou espai logístic-industrial de 150 hectàrees a Zuera, que preveu que entri en funcionament entre 2024 i 2025. Per la seva part, l’Autoritat Portuària de Tarragona porta anys perseguint l’objectiu de millorar les connexions ferroviàries amb el seu hinterland, com demostra l’entrada l’any passat en l’accionariat de la Terminal Intermodal de Monzón (TIM), del grup aragonès Samca. A més, ofereix bonificacions T3 a les empreses aragoneses carregadores que utilitzin el tren per rebre els productes importats al port de Tarragona.

Aquestes actuacions es complementen amb les realitzades a la terminal intermodal de Guadalajara-Marchamalo, que preveu la licitació de la seva segona fase d’obres per a finals d’any, així com altres projectes de gran importància dins del pla portuari Horitzó 2023: la Zona d’Activitats Logístiques i l’ampliació i millora de la terminal intermodal de la Boella. “En dos anys, aquestes infraestructures posaran les bases per asituar al port entre els més competitius del Mediterrani”, ha manifestat el màxim responsable del port, Josep Maria Cruset.