26 de julio de 2021 | Actualizado 15:11

Damià Calvet pren el relleu de Mercè Conesa al port de Barcelona

El nomenament del nou president s'anunciarà demà, 17 de juny, però el seu desembarcament està previst per a la setmana del 5 de juliol
Damià Calvet i Mercè Conesa en 2018, durant l'etapa en la qual van coincidir a l'Ajuntament de Sant Cugat | Jordi Garcia (Premsa Ajuntament de Sant Cugat)

L’exconseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i actual diputat de Junts en el Parlament, Damià Calvet, rellevarà a Mercè Conesa a la presidència del port de Barcelona a partir del 5 de juliol. L’anunci es farà públic demà, 17 de juny, però l’actual presidenta continuarà exercint les seves funcions fins al desembarcament de Damià Calvet.

El nou president prendrà el relleu a Conesa en un context marcat per algunes qüestions estratègiques. En aquesta etapa de Damià Calvet, hauran de concretar-se i aprofundir-se en qüestions com la transformació energètica del recinte, aprofundir en els objectius de l’IV Pla Estratègic, la millora dels accessos, l’arribada del port de Busan o la posada en marxa del projecte de Hermitage, entre altres.

Abans de desembarcar en el port de Barcelona i d’exercir les funcions en el seu recent càrrec com a conseller de Territori i Sostenibilitat, Calvet va ocupar la direcció del Institut Català del Sòl (Incasòl) i presidència de l’empresa pública Cimalsa. Graduat en Ciències i Tecnologies de l’Edificació per la Universitat Ramon Llull, també és diplomat en Arquitectura Tècnica per la Universitat Politècnica de Catalunya i disposa d’un postgrau en Direcció Immobiliària per la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Associació de Promotors Constructors d’Espanya (APCE).

Calvet va coincidir amb Conesa en la seva etapa com a responsable d’Urbanisme i Economia de Sant Cugat

Prèviament, també va coincidir amb Mercè Conesa a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès en la seva etapa com a tinent d’Alcalde d’Urbanisme, Economia i Hisenda, quan l’actual presidenta del port de Barcelona exercia com a alcaldessa. Així mateix, també va precedir al nou secretari general de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, com a secretari de Territori i Mobilitat de l’Executiu català. No obstant això, Calvet va iniciar la seva trajectòria professional en l’àmbit públic com a regidor a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, per a passar a ser posteriorment director de gabinet del llavors departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya. Així mateix, també ha ocupat el lloc de director general d’Arquitectura i Habitatge dins del citat departament.

Passador